Italia med klar beskjed til «Ocean Viking»: – Dra til Norge med flyktningene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. november 2022 | 08:29

Italias statsminister Giorgia Meloni (45) understreker at landet har strammet inn innvandringspolitikken. Visestatsministeren hennes har gitt klar beskjed om det til den norske båten Ocean Viking.

Ifølge TV 2 så har Meloni signalisert til EU, om en ny og strammere innvandringspolitikk.

– Vi har snakket om flyktningstrømmen. Hvordan Italia har endret holdning. Regjeringen ønsker å stenge de ytre grensene. Det er et svært viktig tema, men også vanskelig. Jeg opplevde at folk var åpne for å høre på dette, oppsummerte Meloni etter flere timer med møter i Brussel, med de tre EU-presidentene. (Ursula von der Leyen, Roberta Metsola og Charles Michel)

Ikke siden 2016 har det kommet flere asylsøkere og flyktninger til Europa, og rekordmange tar seg via Balkan til EU.

Meloni er Italias første kvinnelige statsminister. Hun har tidligere vært kritisk til både EU og NATO. Hun har også forsvart Ungarns statsminister Viktor Orbán og hans polske kollega, når EU-kommisjonen har komt med kritikk.

Les også: NRK skriver om økende voldskriminalitet blant unge: Nevner ikke innvandring med ett ord

Melonis parti Italias brødre er et nasjonalkonservativt parti. Den italienske regjeringen består av partier til høyre i det politiske landskapet.

Ba den norske båten Ocean Viking dra til Norge

Det kom en Klar beskjed fra visestatsminister Matteo Salvini torsdag. Ocean Viking bør ta med seg flyktninger til Norge, skrev han på Twitter.

– Hvor bør en norsk båt gå? Enkelt, til Norge…

 

Ocean Viking jobber for organisasjonen SOS Mediterranee. Båten har reddet 234 personer i Middelhavet og har bedt flere land om å få gå til land, blant dem Frankrike, Spania og Hellas.

Per-Willy Amundsen: Innvandrere fra Midtøsten og Afrika begår mer kriminalitet enn etnisk norske

mest lest