Vil gi tusener i skattelette i stedet for å bruke pengene på klimatiltak

Avatar photo
Publisert 4. desember 2023 | 19:46

Fremskrittspartiet vil gi folk noen ekstra tusenlapper skattelette, mens regjeringspartiene og SV prioriterer klimatiltak.

Søndag fikk Stortinget informasjon om at regjeringen plutselig har funnet 9 milliarder ekstra som de mener kan brukes i statsbudsjettet for neste år.

– Fremskrittspartiet prioriterer å bruke pengene på å øke personfradraget, slik at de fleste får rundt 5.200 kroner i skattelette neste år, i tillegg til at vi foreslår å halvere matmomsen, fjerne drivstoffavgiftene og redusere prisen på strøm. Mens regjeringen og SV bare vil gi et par hundrelapper i måneden i økt barnetrygd, vil Fremskrittspartiets løsninger hjelpe svært mange som nå står i en vanskelig økonomisk situasjon, sier nestleder Hans Andreas Limi.

Han er overrasket over at regjeringen tryllet frem 9 milliarder ekstrakroner, som ikke fantes før helgen, på å lande budsjettforliket med SV. I all hovedsak bruker regjeringspartiene og SV ekstramilliardene på klimatiltak.

– SV har helt glemt minstepensjonistene. Glemt er også de mange som ikke har barn og som nå sliter med å få endene til å møtes, sier Limi.

Les også: Hvem tjener egentlig på den grønne politikken?

Fremskrittspartiet skriver i en pressemelding at de i dag vil fremme et nytt forslag om å øke personfradraget med ytterligere 12.000 kroner.

– Det vil gi en samlet skattelette på rundt 5.200 kroner for folk med lavere og middels inntekt, i tillegg til at vi vil halvere matmomsen, ha lavere strømpris og fjerne drivstoffavgiftene. Da ville en helt vanlig familie neste år fått rundt 27.000 mer å rutte med, sammenliknet med regjeringens budsjett mens en student ville sittet igjen med rundt 18.000 kroner årlig, sier Limi.

Klimasløsing er budsjettvinneren

Fremskrittspartiets peker ut klimaposten som den store vinneren av regjeringens budsjett for 2024.

– Regjeringen og SV øker klimaprosjekter med hele 10 milliarder, men avspiser barnefamiliene med en økning i barnetrygd på 200 kroner i måneden, sier Limi.

Partiet reagerer også på at SV, som vil legge ned oljenæringen, presenterer et budsjett som er totalt avhengig av oljepenger.

– SV og Regjeringens syntes ute av stand til å prioritere nødvendige kutt, men løser alle problemer med å øke skattene, bruke oljepenger, eller innføre «uspesifiserte kutt» på hele 9000 millioner kroner, sier Limi.

Fremskrittspartiet har selv foreslått kutt på hele 30 milliarder i vårt budsjett, og kutter i bistand, innvandring, kultur, byråkrati og statlige klimaprosjekter med diskutabel effekt.

mest lest