Selv Trump-motstandere støtter ham – aktor har gått for langt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. april 2023 | 12:43

Selv Trumps motstandere i partiet støtter ham i siktelsen fra påtalemyndighetene i New York.

Donald Trump ble tirsdag presentert i Manhattan District Court med de 34 anklagene som distriktsadvokat Alvin Bragg har reist mot ham.

Trump står tiltalt for å ha betalt såkalte hysjpenger til pornoskuespilleren Stephanie Clifford, med aliase Stormy Daniels. Aktor vil trolig hevde dette var i strid med valgkamploven.

Trump erklærte seg ikke skyldig.

Ifølge Donald Trump er dette en politisk motivert sak. Og han er ikke alene om denne holdningen. Det ser ut at flertallet i det republikanske partiet mener det samme.

Selv blant noen av partiets mest Trump-kritiske stemmer rister på hodet over anklagene.

– Jeg tror president Trumps karakter og oppførsel gjør ham uegnet til embetet. Likevel tror jeg at New York Prosecutor’s Office har gått langt for å tiltale alvorlige forbrytelser i et forsøk på å oppfylle en politisk agenda, skriver Mitt Romney i en uttalelse.

Den republikanske senatoren og tidligere presidentkandidaten i Utah, som har stemt for å stille Donald Trump for riksrett – to ganger, mener at aktor Alvin Bragg – som er medlem av Det demokratiske partiet – har gått for langt.

Ifølge Mitt Romney setter dette en «farlig presedens for kriminalisering av politiske motstandere og skade allmennhetens tillit til rettssystemet».

Også John Bolton som har advart mot å gjenvelge Trump, tar avstand fra anklagene, som han kaller «enda svakere enn jeg fryktet».

Bolton jobbet som nasjonal sikkerhetsrådgiver for Donald Trump i Det hvite hus, men siden han fikk sparken har han vært svært kritisk til sin tidligere sjef. Han har til og med skrevet en bok om den tidligere presidenten.

– For en som ønsker veldig sterkt at Donald Trump ikke skal bli republikanernes presidentkandidat, er jeg usedvanlig rystet over dette dokumentet, sier han om tiltalen til CNN.

Trump taler fra Mar-a-Lago: – Landet vårt går til helvete og hele verden ler av oss

mest lest