Støre med gladnyhet: – Vi sikrer et historisk løft

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. september 2023 | 10:53

Maksprisen for barnehager kuttes til 2000 kroner i måneden fra 1. august neste år.

Det opplyser regjeringen under en presentasjon av nyheten i St. Olavs barnehage i Sarpsborg tirsdag.

– Dette er et historisk løft for velferden og for at barnehager er tilgjengelig for alle. Jeg er veldig stolt av dette grepet og håper at familier over hele landet ser at dette er et grep regjeringen gjør som gagner dem, sier Brenna til NTB.

Månedlig makspris er i dag på 3000 kroner i måneden. Den nye månedsprisen reduseres til 2000 kroner. Det vil gjelde alle barnehagebarn fra høsten av i budsjettåret 2024.

– For en familie med to barn i barnehage betyr det at prisen reduseres med 18.700 kroner i året. Når prisen går ned og deltakelsen går opp, sikrer vi et historisk løft for foreldre, barn og samfunn. Vi vet at samfunnet vinner på at flest mulig barn går i barnehage, sier Støre.

Regjeringen har allerede gjort barnehage gratis for barn nummer tre. Siden det i tillegg er søskenmoderasjon på 30 prosent for barn nummer to, blir den maksimale prisen en familie må ut med for barnehage – uansett hvor mange barn de har i barnehage samtidig – på 3400 kroner i måneden med de nye prisene, skriver VG.

I Troms og Finnmark er barnehage allerede gratis.

mest lest