«Koranbrenneren» vil fortsette til alle andre «tar til fornuft»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. mars 2023 | 06:48

Rasmus Paludan (41), er kjent i store deler av verden som han som brenner koraner i ytringsfrihetens navn, og ble mannen som stod i veien for et svensk NATO-medlemskap.

– Jeg innser at Sveriges sikkerhet er bedre i NATO enn utenfor, sier Paludan i et intervju med TV 2.

Til tross for at Tyrkias president Recep Erdogan bruker Paludans koranbrenning som unnskyldning for å nekte Sverige adgang til NATO, vil han fortsette sine bokbål.

Paludan forteller at hver eneste dag søker han danske myndigheter om å få lov til å stille seg utenfor den tyrkiske ambassaden i København for å brenne en koran, og hver dag er svaret nei.

Enda Paludan lever under streng politibevoktning på hemmelig sted, vil han ikke slutte med brenne koraner.

– Så lenge det oppfattes som et problem at jeg gjør det, vil jeg fortsette, sier han.

Rasmus Paludan er overbevist om at muslimer og innvandrere fra land der de har «helt andre verdier enn de skandinaviske kjerneverdiene» aldri vil kunne integreres. Han mener selv at han kjemper for våre barns fremtid. For vår trygghet.

– Hvorfor er det så viktig for deg å brenne koranen?, spør TV 2.

– Jeg vil illustrere at måten vi lever på er forskjellig for skandinaver og muslimer, og det kan jeg gjøre ved å fornedre islam. Da er reaksjonene helt annerledes enn om man fornedrer kristendommen, sier Paludan, og viser til de brutale truslene som er rettet mot ham.

Med å brenne koranen så har Rasmus Paludan skapt seg et hav av fiender.

– Det er jo ikke hundre prosent sikkert at jeg blir drept. Heldigvis er det mindre, sier han.

– Truslene er nå flere enn før, og fra hele verden. Det er jeg lei meg for. Men, jeg har jo noen som passer på meg. Vanlige dansker, svensker og nordmenn har jo ikke den sikkerheten. De risikerer å bli stukket ned eller truet, sier lederen for det islamskfiendtlige danske partiet Stram kurs.

Putin-alliert truer Paludan: – Jeg kan ikke tilgi dette – du danske feiging

mest lest