Greta Thunberg arrestert under protest i Nederland

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 6. april 2024 | 22:23

Den radikale miljøaktivisten Greta Thunberg har blitt arrestert av politiet i Haag i dag, lørdag, skriver Breitbart.

Pågripelsen forekom under en protest organisert av den ytterliggående organisasjonen Extinction Rebellion, som demonstrerte mot manglende handling angående det de omtaler som klimakrisen.

Aktivistene blokkerte Zuid Hollandlaan-veien i sentrum av Haag.

Den 21 år gamle ungdomsaktivisten uttaler at arrestasjonen ble utført uten problemer.

– Det er ikke det det handler om, jeg er her for klimamålet. Det har blitt lovet handling i årtier. Det skjer ikke. Vi får se om det fungerer nå, melder Thunberg, ifølge den nederlandske offentlige kringkasteren NOS.

Extinction Rebellion er kjent for sine bruk av forstyrrende taktikker. Den omstridte organisasjonen har høstet sterk kritikk for deres virkemidler for å få oppmerksomhet.

Bare i den norske avdelingen alene har de opplevd en rekke bøter og arrestasjoner etter å blant annet flere ganger blokkere veitrafikk, å avbryte representanter og lime seg fast på Stortinget, å henge opp bannere og blokkere veien til Equinor-hovedkvarteret, samt å blokkere inngangen til både Olje- og energidepartementet og Klima- og miljødepartementet

Les også: Klimaaktivister kastet suppe på van Gogh-maleri til 750 millioner
Les også: Blokkerer for privatfly: Flere titalls personer arrestert
Les også: Klimaaktivister blokkerer innganger til Stortinget: – Planlagt folkemord
Les også: Mer enn 1500 klimaaktivister arrestert i Nederland

Organisasjonen har protestert mot den nederlandske regjeringen i månedsvis med krav om at deres progressive klimaendringspolitikk ikke har gått langt nok, samtidig som de krever en slutt på subsidier til fossilbrensel.

Thunberg, som fikk internasjonal oppmerksomhet i 2018 etter å ha skulket skolen for å arrangere ukentlige protester utenfor den svenske Riksdagen, har blitt arrestert flere ganger under klimaprotester og har også blitt bøtelagt flere ganger i Sverige for å blokkere trafikken.

mest lest