Huitfeldt møtte med selskap to uker før ektemannen kjøpte aksjer i det

Avatar photo
Publisert 6. september 2023 | 10:46

26. april 2022 var Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) på et møte i India med sammen med indiske og norske energibedrifter.

Seismikkselskapet Magseis Fairfield var blant de som var til stede på møtet Hutifeldt deltok på. Det er et selskap som leter etter olje og gass på havbunnen.

Møtet sto ikke oppført i Utenriksministerens offisielle kalender.

10. mai 2022 kjøpte Ola Flem, ektemannen til Huitfeldt, aksjer til en verdi av over 145.000 kroner i Magseis Fairfield.

Utenriksministeren sier til TV 2 at hun deltok i to rundebordssamtaler med indiske myndigheter og en rekke norske selskaper, blant annet Magseis Fairfield.

− Ingen selskaper deler innsideinformasjon på slike offentlige arrangementer, sier hun.

Tjente 384.095 kroner

29. juni 2022 skjøt Magseis-aksjen i været da oljeselskapet TGS ville kjøpe opp selskapet. Samme dag solgte Flem seg helt ut. Ifølge DN steg aksjen mer enn 40 prosent etter at budet ble kjent.

Totalt har Flem tjent 384.095 kroner på Magseis-aksjen.

Flems advokat har tidligere opplyst at han også eide aksjer i Magseis før Huitfeldt tiltrådte som utenriksminister. I en e-post til TV 2 skriver advokaten at Flem har eid aksjer i Magseis Fairfield i flere år, siden før Huitfeldt tiltrådte, og at Flem kjenner aksjen godt.

− Etter at det kom et overraskende bud på selskapet 29.06.2022, valgte han å selge hele aksjeposten, skriver advokaten til TV 2.

mest lest