Listhaug om statsbudsjettet: – Tidenes skatte- og avgiftsbombe

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 6. oktober 2022 | 10:48

Regjeringens forslag til statsbudsjett er ute på torsdag. Reaksjonene er sterke fra FrP. 

– Regjeringen legger opp til skatte- og avgiftsøkninger på 46 milliarder. Dette er tidenes skatte- og avgiftsbombe. I løpet av tolv måneder har Ap og Sp-regjeringen lansert skatte og avgiftsøkninger på 55 milliarder kroner. Dette er nesten på linje med kommunistpartiet Rødt sitt alternative budsjett, sier Sylvi Listhaug.

Hun peker på skatteøkningen som i 2022, som omtales som «den største på20 år». Etter det har drivstoffpriser, strømpriser, matpriser og renten økt dramatisk.

– Nå mener regjeringen at de tidenes skatte- og avgiftsbombe er riktig medisin. Dette vil få store konsekvenser for folk og bedrifter, sier Sylvi Listhaug.

– Regjeringen foreslår å gi 3 kroner og 30 øre i daglig skattelette til de med inntekter mellom 400 – 450 000 kroner. Dette vil dekke utgiftene til en ekstra bærepose hver dag. Dette budsjettet er vanlige folks nedtur og vi kan trygt krone Trygve Slagsvold Vedum til skatte- og avgiftskongen, fortsetter Sylvi Listhaug.

Roy Steffensen er fungerende finanspolitisk talsperson for FrP.

– Folk og næringsliv sliter, alle røde lamper blinker, bortsett fra for staten der pengene flommer inn. Likevel har regjeringen lagt frem et statsbudsjett som fremstår som en ren redningspakke for staten, betalt av vanlige folk og bedrifter. Det er ikke staten som trenger hjelp, det er folk og bedrifter, sier han.

NRK: Det finnes vitser som «ikke passer seg for vår tid»

mest lest