Joe Biden vil fortsette byggingen av Trump-muren

Avatar photo
Publisert 6. oktober 2023 | 17:22

Torsdag kunngjorde Biden-administrasjonen at de vil trappe opp byggingen av grensemuren mot Mexico som hans forgjenger Donald Trump først bevilget føderale midler til å utvikle.

Det var i 2017 at Trump signerte en såkalt «executive order» som beordret staten til å finansiere utviklingen av mur langs grensen til Mexico.

Over 700 kilometer med mur ble bygget under Trumps ledelse, hovedsaklig på kritiske steder hvor det er stor pågang av migranter som tar seg inn i USA.

President Joe Biden har tidligere rettet sterk kritikk mot sin forgjenger, spesielt for hans satsing på grensemuren. I januar 2021 sa Biden at han ikke ville bruke mer av skattebetalernes penger på å bygge Trumps grensemur. Han har også omtalt muren som useriøs og urealistisk politikk som ikke virker.

Nå har pipa fått en annen lyd.

Bidens administrasjon skal nå gjenopprette den føderale finansieringen av grensemuren, og begynne deporteringer av migranter fra Venezuela. Det skriver The New York Times.

Les også: Her blir ulovlige migranter stoppet på vei inn i USA

Nyheten kommer samtidig som USA opplever et enormt press ved grensen, og flere amerikanske storbyer sliter med å gi mat og husly til migrantene som kommer til USA.

Biden vil oppheve mer enn 20 lover og reguleringer for å gjøre det enklere å bygge mer mur sør i delstaten Texas, ifølge The New York Times.

Presidenten vil også returnere ulovlige migranter fra Venezuela. Bare i september alene kom det 50.000 migranter fra det Sør-Amerikanske landet. Venezuelanere er blitt den nest største migrantgruppen som nå tar seg inn i USA.

Flere av de mest brukte passasjene inn i USA blir brukt av hundretusener av migranter årlig. Trykket er nå så stort at selv ikke Biden kan sitte stille på sidelinja.

Les også: Sendte hundre flyktninger på døren til Kamala Harris

Den ytterliggående Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez kaller Bidens snuoperasjon «grusom», og oppfordrer presidenten til å droppe de nye tiltakene.

– En mur gjør ingenting for å avskrekke mennesker som flykter fra fattigdom og vold fra å komme til USA. Slik politikk vil bare presse migranter inn i mer avsidesliggende områder, og øker sjansene deres for å dø. Det er en grusom politikk, sier hun.

Hun oppfordrer presidenten til å «ta ansvar» og la være å bygge mer mur.

– Biden-administrasjonen er ikke nødt å utvide byggingen av grensemuren – og de var absolutt ikke nødt å fjerne flere miljølover for å fremskynde bygningen, sier Ocasio-Cortez.

mest lest