Slik er nordmenns sexfantasier

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. februar 2023 | 15:27

Trekant topper listen over nordmenns sexfantasier. Hele 21% av nordmenn har denne sexfantasien. Det kommer frem i en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov for nettbutikken Nytelse.no.

– Trekant har alltid vært høyt på listen over nordmenns sexfantasier, og det er helt tydelig at flere har fått øyenene opp for denne drømmen. Fantasier er en viktig del av sexualiteten vår, og for mange er fantasien, veien til orgasme, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

På andre- og tredjeplass fantaserer nordmenn om, det å bli dominert og sex på offentlig sted, med henholdsvis 15% og 12%.

– Dominanse har vært høyt på listen helt siden Fifty Shades og Grey-bølgen herjet i verden over. Ofte savner man det at noen tar ansvar i sengen og å slippe alle hemninger, og derfor seiler det å bli dominert inn på en god nummer to. Når det gjelder sex på offentlig sted, er det ofte spenningen med å kunne bli oppdaget som tenner nordmenn, sier Ebbestad.

Hun mener noen fantasier «er absolutt best i hodet.»

– I fantasier er alt lov, og du trenger ikke ta noen hensyn til noe annet enn hva som tenner deg. Virkeligheten er en litt annen. Når det er sagt ser vi at fantasiene flest nordmenn fantaserer om, også de fantasiene flest har gjennomført, avslører sexologen.

I undersøkelsen kommer det frem at 16% av nordmenn har hatt sex på offentlig sted, 13% har hatt trekant og 11% har blitt dominert av sexpartneren sin.

– Mitt beste tips når det kommer til å gjennomføre sexfantasier, er å snakke godt igjennom det med partner for å finne ut om dette er noe begge ønsker å gjennomføre, tipser Ebbestad.

Når man snakker om fantasier blir man også bedre kjent med sin partner, både med hva man liker og ikke liker.

– Mange har en tendens til å skylde på partneren om man føler sexlivet er kjedelig. Man tenker ofte at partneren ikke er spennende nok, ikke vil utforske mer, eller ikke tar nok initiativ. Sannheten er at man ikke kan klage så lenge man ikke sier ifra. Så snakk sammen om sex, oppfordrer Ebbestad.

51 prosent av nordmenn kysser aldri partneren sin

mest lest