Aktor ber om streng fengselsstraff i gruppevoldtektssaken i Molde

Avatar photo
Publisert 7. mai 2024 | 14:16

Aktor har lagt ned påstand om fengselsstraff for begge de to mennene som er tiltalt for en grov voldtekt av en 13 år gammel jente ved domkirken i Molde i fjor.

– Dette må slås hardt ned på. Det er ekstra krenkende at de skjenket fornærmede og begikk en serie overgrep i over en time. Det er helt forferdelig at det i tillegg ble filmet og delt i sosiale medier, sa aktor, statsadvokat Jogeir Nogva, ifølge TV 2 under sin prosedyre.

De to tiltalte er på henholdsvis 19 og 18 år gamle. Tre andre involverte var for unge til å straffeforfølges.

Nogva ber om at 19-åringen får en ubetinget fengselsdom på fire år og seks måneder. Den eldste tiltalte nekter straffskyld.

Statsadvokaten mener 18-åringen må dømmes til fengsel i fem år, der halve straffen gjøres betinget med en prøvetid på fem år. Den yngste tiltalte erkjenner delvis straffskyld for grov voldtekt.

Gruppevoldtekten skjedde midt på høylys dag sommeren 2023 ved domkirken i Molde sentrum. Jenta fikk både alkohol og hasj av de involverte guttene før voldtekten.

Les også: Tyskland: Skolebarn konverterer til islam av frykt og for «å passe inn» (+)

Det finnes 23 videoer og bilder av høy teknisk kvalitet som ble tatt opp under voldtekten. Dette er sentrale bevis for påtalemakten.

Videoopptakene skal blant annet vise den tiltalte 18-åringen og en av guttene under 15 år utføre seksuelle overgrep mot jenta.

Alle de fem guttene som var til stede under gruppevoldtekten kommer fra et land i midtøsten. De to siktede har navn som er vanlige i islamske land. Den 14 år gamle jenta er etnisk norsk.

Jenta kom i kontakt med noen av guttene tilfeldig på et kjøpesenter i Molde, ifølge NRK.

mest lest