Frp måtte godta 125 flyktninger

Avatar photo
Publisert 7. mai 2024 | 05:18

Mandag kveld skriver Jon Helgheim på Facebook at Drammen Frp går med på å bosette 125 flyktninger i år, men at de vil kreve at kommunen ikke tar imot noen neste år.

«Siden Staten ikke tillater Drammen å bosette de flyktningene vi mener vi kan bosette, så mener FrP at vi må slutte å bosette flyktninger. Neste år kommer derfor FrP til å kreve null flyktninger, og det forventer vi å få flertall for», skriver Helgheim.

Han viser til at statsforvalteren opphevet flyktningvedtaket som har skapt mye debatt både i Drammen og nasjonalt. Kommunens vedtak gikk ut på at fremtidige flyktninger kun skulle være ukrainske. Dette ble tatt opp til en lovlighetsvurdering hos Statsforvalteren, hvor konklusjonen ble at vedtaket er diskriminerende og i strid med grunnloven.

FrP-politikeren mener at Drammen i mange år har tatt imot flere flyktninger enn hva kommunen klarer å integrere, og at de nå har store integreringsproblemer.

Likevel går partiet nå med på å bosette 125 flyktninger i år. Helgheim mener det allerede er bosatt så mange flyktninger hittil i år at kommunen ville tapt penger på å stramme inn.

«Drammen kommune har et vedtak på å bosette 125 flyktninger i 2024 og allerede nå er over halvparten bosatt. Å redusere antallet nå er dermed lite hensiktsmessig og vil koste mye penger, vedtaket for i år blir derfor stående,» skriver han.

Han legger til at kommunen fremover bør konsentrere seg om de innbyggerne som allerede bor der, og at man bør forhindre at alle innbyggerne får et dårligere tilbud som følge av en hodeløs innvandringspolitikk.

Ifølge Drammens Tidende har Drammen hittil i år bosatt 54 flyktninger, og har gjort avtale med ytterligere 19. Det betyr at det samlede antallet er 73 personer.

Debatten rundt bosetting av flyktninger har ført til mye uro og dårlig stemning blant de fire borgerlige partiene i byen. Mens Høyre, KrF og Pensjonistpartiet har vært komfortable med antallet, har Fremskrittspartiet hele tiden forsøkt å presse antallet ned.

mest lest