Foreldre på Grorud holder barna hjemme i pride-uken

Avatar photo
Publisert 18. mai 2024 | 19:46

Hundre foreldre i Grorud signerte et opprop mot pride i barnehagen i mars. Likevel har bydelen besluttet at alle barnehagene skal flagge med pride-flagget fra 19. til 29. juni. Nå vil foreldre holde barna hjemme hele pride-uken.

Eden Abraham Paalgard sier til Klassekampen at hun planlegger en alternativ mangfoldsfeiring for familier som ikke ønsker å delta i pride. Hun er barnehagelærer og småbarnsmor, bosatt på Romsås i Oslo.

– Vi skal vise hvordan mangfold i barnehagen bør se ut. Mangfold, inkludering og et trygt miljø krever ikke pride og regnbueflagg. Utgangspunktet må være barnas verden, deres familie, venner og nærmiljø, sier hun til avisen.

Paalgard viser til at majoriteten av foreldrene ikke ønsker at pride skal markeres, og stiller spørsmål ved hvem sitt behov barnehagen prøver å dekke.

– For meg blir det veldig tydelig at dette styres av voksnes politiske ønsker, og ikke hva som er best for barna, sier Paalgard.

Hun påpeker at Groruddalen har et stort mangfold av bakgrunner og kulturer. Innvandrerbefolkningen utgjør 45 prosent av befolkningen i bydelen, ifølge SSB.

– Alle skal føle at de passer inn i fellesskapet i Norge. Mangfold skal forene, ikke skape splid, sier Paalgard.

Hun opplever at bruk av regnbueflagget støter mange fra seg, fordi det oppfattes som et symbol for en kjønnspolitisk kamp. Dermed mener hun Pride begrenser mangfoldet.

– Jeg mener det blir feil at barn er med på å sette ­søkelyset på de politiske kampsakene til Fri, sier småbarnsmoren.

Paalgard har bestemt seg for å holde barnet sitt hjemme hele pride-uka. Hun kjenner til fire familier i bydel Grorud som vil gjøre det samme.

Barnehagelæreren understreker at hun ikke har noe imot å snakke med barn om for eksempel familier der foreldrene har samme kjønn, men store temaer som kjønnsmangfold, surrogati og sexkjøp må vente. Det ­hører voksenverdenen til, sier Paalgard til Klassekampen.

mest lest