Trump spøker med «erkefienden» CNN: – Jeg vil hjelpe dere

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 7. september 2022 | 13:00

Donald Trump mener CNN har en gyllen mulighet til å bli konservativ, og han tilbyr dem hjelp.

Den venstrevridde nyhetskanalen har vært en stor Trump-kritiker helt siden 76-åringen stilte som presidentkandidat i 2015.

Den bitre striden mellom nyhetskanalen og den tidligere presidenten har ført til mange «oppgjør». Blant annet valgte Trump en periode å suspendere CNN fra å komme på pressekonferanser under en periode da han var president.

Trump har også hevdet ved flere anledninger at CNN er «fake news». Men nå tilbyr han dem hjelp, melder The Hill.

I et nytt innlegg går nemlig Trump til angrep på den konservative nyhetskanalen Fox News som vanligvis har en mer nøytral tilnærming når det kommer til Trump enn andre medier i USA.

– Wow! Fox News presser virkelig på for demokratenes agenda. Det blir verre for hver dag. Så mange dems (demokrater) intervjuet med bare snille spørsmål, mens republikanske politikere blir stilt til veggs, skrev Trump på Truth Social.

Surnet

Trump hadde et godt forhold til Fox News, men det hele surnet etter valget. Fox News valgte å kritisere Trump for å ikke godkjenne valgresultatet.

CNN har de siste årene slitt med seertallene. Noen mener det skyldes at de ikke lenger kunne profitere på kritikk mot Trump. Dette har Trump selv bemerket. Nå synes det å være ønske om kursendring i CNN.

Ansatte ved CNN er angivelig i panikk etter Chris Licht, selskapets nye styreleder og administrerende direktør, fortsetter å kutte noen av nettverkets mest partiske ansatte i kanalen.

«Folk er skremt,» sa en CNN-journalist. «Det føles nesten som om det er et mønster. Er det en rensing på gang? De ser ut til å sende en melding: «Se hva du sier. Pass på hva du gjør.»

–Mangeårige CNN-personligheter forsvinner, og seerne vet ikke hvorfor, sa en annen CNN-ansatt. En produsent for nettverket sa at det var en «urolig tid fra topp til bunn på CNN», og at ingen «er glade akkurat nå.»

Det er denne utviklingen Trump har plukket opp, og han tar signalene et skritt lengre og «inviterer» CNN over på konservativ side.

– Hvis «lavt rangert» CNN noen gang ble konservativt, ville de vært en absolutt gullgruve, og jeg ville hjelpe dem med det, skrev Trump på sin nye sosiale plattform.

Ansatte med woke-sympatier frykter å få sparken i CNN: – Er det en rensing på gang?

mest lest