Langer ut mot Dagbladets kvinnesatsing

Avatar photo
Publisert 7. september 2023 | 18:58

Tidligere denne uken annonserte KK og Dagbladet at de går sammen om en ny satsing på lesestoff rettet mot kvinner.

Morten Hegseth skriver at han selv var opptatt av «glitter og glam» da han var ung, men følte det var feil fordi han var gutt. Derfor er han kritisk til at kvinnesatsingen skal hete «Dagbladet Kvinne».

På Instagram går han hardt ut mot den nye satsingen:

«For en som meg selv som vokste opp med å like sminke og følelser mer enn Batman og fotball i barndommen – og derfor ofte tenkte jeg var ‘feil’ type gutt – er det noe helt SYKT provoserende med at Dagbladet nå skal satse mer på glitter, glam og livsstil og merker det med ‘DAGBLADET KVINNE’. Har de NULL feministisk refleks?»

I kommentarfeltet får han mye støtte fra egne følgere.

«Hvorfor kan de ikke bare kalle det ‘Dagbladet Glam’?» spør Christine Samuelsen i en kommentar.

Les også: Enorm oppgang i kreft blant unge

Etter kritikken har Dagbladet bestemt seg for å snu. Avisens utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne skriver i en kommentar under Hegseths innlegg at kritikken fra TV-profilen er «helt fair»:

– Her har det nok gått litt fort i svingene. Vår ambisjon er å lage mer innhold av typen mote og livsstil, og det bør også reflekteres i navnet på seksjonen, sier Brenne.

Hun forklarer at absolutt alle er velkommen til å lese det nye stoffet.

«Det spiller ingen rolle om det er menn eller kvinner, vi vil tilby den type innhold til de som vil ha det. (…) Vi vil ha glitter, glam og ikke minst livsstil på Dagbladet-fronten, for alle som vil ha det, og lover leserne våre å finne et bedre navn til lansering» skriver utviklingsredaktøren i Instagram-kommentaren.

mest lest