Solvang fikk luksuscruise av norsk milliardær

Avatar photo
Publisert 7. oktober 2022 | 18:19

Fredrik Solvang bekrefter at det var Christian Ringnes og kona som betalte for cruiset, og at reisen ikke var avklart med NRK.

Ifølge Solvang selv er han og samboeren hans venner med Lotte Birgitta Inger, kona til Christian Ringnes.

Solvang ble i derfor invitert til et bryllupscruise med ekteparet.

– De hadde billettene uansett, og hadde invitert hovedsakelig familie, slekt og en del venner. Så det var de samme menneskene som ville vært i bryllupet. Det er bakgrunnen. Jeg var der som ren privatperson, sier Solvang til Dagens Næringsliv.

Han bekrefter at det var Ringnes og Inger som betalte for cruiset, og at reisen ikke var avklart med NRK.

– Jeg sa ikke hva eller hvor jeg skulle. Når du ringer, tenker jeg at det skulle jeg kanskje gjort. Men jeg tenkte ikke på det da, siden jeg så på det som et helt privat bryllup. Jeg pleier ikke å plage redaktørene mine med alle bryllup, middager, treff og bursdager jeg er i. Derfor tenkte jeg ikke på å varsle dem, for jeg så det ikke som problematisk, sier Solvang til DN.

Les også: – Mange fedre må holde meningene sine hemmelig

Solvang forteller at tidligere har vurdert seg selv som inhabil overfor Christian Ringnes, og at han aldri har hatt noe med ham å gjøre journalistisk.

Solvang sier han ikke så på godene han fikk under reisen som noe annet enn et arrangement i forbindelse med et bryllup.

NRK følger PFUs Vær Varsom Plakat. Her er noen av punktene fra plakaten som omhandler habilitet:

  • (2.1) Den ansvarlige redaktør har det personlige og fulle ansvar for mediets innhold og avgjør med endelig virkning spørsmål om redaksjonelt innhold, finansiering, presentasjon og publisering. Redaktøren skal opptre fritt og uavhengig overfor personer eller grupper som av ideologiske, økonomiske eller andre grunner vil øve innflytelse på det redaksjonelle innholdet. Redaktøren skal verne om redaksjonens produksjon av fri og uavhengig journalistikk.
  • (2.2) Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.
  • (2.4) Redaksjonelle medarbeidere må ikke utnytte sin stilling til å oppnå private fordeler, herunder motta penger, varer eller tjenester, som kan oppfattes å være kompensasjon fra utenforstående for redaksjonelle ytelser.
  • (2.9) Redaksjonelle medarbeidere må ikke motta pålegg om oppdrag fra andre enn den redaksjonelle ledelsen.

Solvang har svart på kritikken og medieomtalen rundt hans tur på cruise i et innlegg på Instagram. Der skriver han følgende:

Skjermdump fra Fredrik Solvangs Instagram.

Klok realitetsorientering av Biden om Putins kjernefysiske trusler

mest lest