Kvinnelig islamist siktet for Oslo-terroren

Avatar photo
Publisert 7. november 2023 | 16:40

En norsk kvinnelig islamist har vært siktet og internasjonalt etterlyst for terror i flere år. Nå er hun også siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo i fjor.

Politiadvokat Ingvild Myrold bekrefter siktelsen overfor NRK.

Kvinnen skal i flere år ha vært i Bhattis nettverk, ifølge norske myndigheter.

Nå oppholder hun seg i utlandet.

– Vi vet hun oppholder seg på et kjent sted for oss, som vi ikke ønsker å gå ut med. Hun oppholder seg i utlandet, sier Myrold til NRK.

En agent fra Etterretningstjenesten skal ifølge VG ha vært i kontakt med kvinnen i forkant av terrorangrepet i Oslo natt til 25. juni i fjor.

Hun skal være den samme personen som varslet agenten om «en hendelse» kort tid før terrorangrepet fant sted. I flere år skal kvinnen ha trodd at hun chattet med en IS-kriger som i virkeligheten var en hemmelig agent.

– Jeg har foreløpig ingen kommentar til siktelsen fordi det har per i dag ikke har vært mulig å oppnå kontakt med min klient, sier den terrorsiktedes forsvarer, Petar Sekulic, til VG.

Kvinnen er tidligere siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon i Syria tilbake i 2014.

VG skriver at de har tidligere vært i kontakt med den etterlyste islamisten om terrorsaken i Oslo, men vedkommende ønsket ikke å gi noen kommentarer.

Totalt fem personer er siktet for terror eller medvirkning til terror i forbindelse med skytingen i Oslo i fjor. Alle nekter straffskyld.

mest lest