Bank venter syv rentekutt de neste to årene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. desember 2023 | 07:16

Danske Bank forventer syv rentekutt fra Norges Bank de kommende to årene, noe som vil føre til at styringsrenten i Norge når 2,25 prosent innen 2025.

Det skriver Dagens Næringsliv.

– Det er kun en svak krone som representerer oppsiderisiko for Norges Banks rentebane i desember. Lønnsvekst, oljepris, globale renter og innenlands etterspørsel drar alle i motsatt retning. Nedadgående inflasjon og vekst både hjemme og internasjonalt tyder på at rentenivået må komme ned før eller siden, skriver sjeføkonom Frank Jullum i en prognoserapport banken la frem tirsdag.

Danske Bank prognoser er fire rentekutt fra sentralbanken i løpet av 2024, etterfulgt av tre kutt i 2025, ifølge DN.

– Basert på våre analyser virker det fornuftig å begynne kuttene neste vår og komme tilbake til et normalt nivå senest innen slutten av 2025, heter det i rapporten.

I markedet prises det nå inn bare 17 prosent sannsynlighet for en renteheving neste uke. Det til tross for at sentralbanksjef Ida Wolden Bache, var tydelig i september på at det «trolig kom en ny heving, mest sannsynlig i desember». Den samme beskjeden ble gjentatt da Norges Bank holdt renten uendret i november.

mest lest