Listhaug fyrer løs mot Eide og UD: – Hvor naiv er det mulig å være?

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. februar 2024 | 05:33

Frp-leder Sylvi Listhaug mener det er naivt at Norge har valgt å snakke med houthiene heller enn å slutte seg til det som regnes som den siste advarselen til opprørerne, før USA og Storbritannia begynte å angripe dem i Jemen.

– Det er oppsiktsvekkende at regjeringen nylig avviste forespørselen om en fellesuttalelse fra flere av våre allierte rettet mot houthiene. Mens Espen Barth Eide og Norge fortsetter den feilslåtte dialogen med houthi-terroristene, angriper de den sivile skipsfarten i Rødehavet, sier Listhaug til VG, og legger til:

– Hvor naiv er det mulig å være når man ser ut til å tro at Norge ved å snakke med houthiene skal stanse angrepene?

Les også: The Guardian: Norge støtter korrupt FN-organ i Irak med hundrevis av millioner kroner (+)

Listhaug understreker at Norge, med en av verdens største handelsflåter, har betydelige økonomiske interesser knyttet til sikkerheten av skipstrafikken i området.

– I stedet for å støtte Storbritannia og USA som prøver å stanse terroristene og beskytte sivile skip, tror den norske regjeringen det nytter med dialog, sier hun og legger til:

– Det er uheldig at Norge velger denne linjen. Raketter mot sivile skip kan ikke møtes med prat. Det er naivt å tro at terrorister kan møtes med dialog.

Listhaug ber regjeringen både sanksjonere Hamas og terrorliste houthiene.

mest lest