Ungdomsgjeng terroriserer Drammen sentrum

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 8. august 2023 | 18:45

Flere som har butikker og virksomhet på Strømsø i Drammen forteller om en ungdomsgjeng som har truet dem de siste månedene. De forteller Drammens Tidende at de er redde og vil ha kameraovervåkning. En 15-åring skal ha truet en ansatt med at han hadde pistol på seg da han ble nektet å kjøpe snus.

19 år gamle Dunia Ahmad var alene på jobb bak kassen på Joker på Drammen stasjon da en guttegjeng på fem personer skal ha kommet inn i matbutikken. En av dem tok telefonen hennes.

– De startet å plage meg, og flere kunder sto og så på, forteller Ahmad til Drammens Tidende.

– En av dem sa: Enten gir du meg snusen eller så får du ikke telefonen din, fortsetter hun.

En av guttene skal deretter ha sagt at han hadde en pistol på seg.

Drammens Tidende skriver at de har snakket med samtlige butikker og restauranter i området og alle bekrefter det samme. Gjengen skal ha hengt i området hele sommeren.

– Dette er ikke normalt. De kommer og går hele dagen, sier en person som ikke vil stå frem.

Vet hvem de er

– Mange opplever nå at det er mye ungdom som henger rundt og har dårlig atferd, og er frekke og ufine, sier Geir Oustorp. Han er leder for politiets forebyggende enhet.

Han sier videre at de vet hvem 15-åringen er. Han har flere saker på seg.

– Han ble tatt med inn til politiet, og det ble ransaket hjemme hos ham. Så ble han overlatt til moren da vi var ferdige med å ransake, sier Oustorp om hva som skjedde etter hendelsen på Joker.

Han forklarer videre at i slike hendelser samler politiet opp straffesaker og skriver barnevernsmeldinger. Det er de som avgjør hvilke tiltak som settes inn.

Gutten skal også ha slått ned en vekter på en MacDonald’s restaurant nylig.

Drammens Tidende gir ikke noe signalement på ungdomsgjengen. Men indirekte antyder de at det er snakk om en innvandrergjeng. Avisen har nemlig intervjuet Victor Logan, én av to ledere i Norwegian Youth Center på Fjell.

Fjell er en bydel med blokkbebyggelse og svært høy innvandrerandel.

Blokk på Fjell i Drammen. Foto: iNyheter

Logan mener sommerferien en en spesielt utsatt tid.

– Den kan bli lang for de fleste, og spesielt for de som ikke har muligheten til å reise ut. Man blir lei, og dessverre er det flere som finner veien inn til byen og steder de ikke bør være, sier han.

https://inyheter.no/2023/08/05/ja-til-innvandringsstopp-nei-til-repatriering/

mest lest