Hinter sterkt til at han skal stille til gjenvalg

Avatar photo
Publisert 8. september 2022 | 21:04

Ekspertene tror Donald Trump og Ron DeSantis er de to kandidatene som mest sannsynlig vil stille som republikanernes kandidat til presidentvalget i USA i 2024.

Selv om Donald Trump ikke har bekreftet om han vil stille som presidentkandidat til valget i 2024, har han ved flere anledninger hintet til det. Mest nylig gjorde han det til det indiske mediehuset NDTV.

– Alle vil at jeg skal stille. Jeg leder på hver eneste måling, både på Republikanernes og Demokratenes. Jeg vil ta en avgjørelse i svært nær framtid tror jeg. Og jeg tror mange kommer til å bli veldig glade, sier Trump til NDTV.

Den amerikanske komentatoren Kyle Kulinski sier på en av sine nettsendinger at han tror Trump vil ligge best an til å vinne om han stiller.

– Både Trump og DeSantis har mye støtte bak seg nå, og de er begge så populære at jeg tror ikke de begge vil stille til samme valg. Jeg tror DeSantis vil vente til 2028 hvis Trump annonserer sitt kandidatur til det kommende valget, ettersom Trump trolig ville slått DeSantis, sier Kulinski.

Les også: Dronning Elizabeth er død

Den norske statsviteren Asle Toje spekulerer også om at Tucker Carlsson kan stille til valget. Carlsson er en populær nyhetsanker som jobber for Fox News.

– Det er betydelige hindre for at Trump kan stille om to år, ikke minst juridisk. FBIs ransaking av hans hjem indikerer at rettssystemet vil gripe inn. Han vil i så fall innta rollen som kongemaker. To navn peker seg ut; Floridas guvernør Ron DeSantis og USAs mest populære TV-anker, Tucker Carlson, skrev Toje i E24 13. august.

– Erna må gjerne ringe meg om hun går i regjering

mest lest