Kong Harald om Durek: – Han trodde han kunne gjøre hva han ville

Avatar photo
Publisert 8. november 2022 | 18:17

I dag ble det kjent at Prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal jobbe for kongehuset, eller være kongelig beskytter for organisasjoner.

I den anledning har Kong Harald latt seg intervjue. Han sier at kongehuset har hatt samtaler med prinsessen og Durek Verrett for å

Kongen forklarer at de håper at prinsessens forhold til Verrett nå vil få en større avstand fra kongehuset, ettersom hun ikke lenger skal jobbe for kongehuset.

– Men så er vi også glade for å se at prinsessen og Durek har det bra sammen.

Kongen forteller også at kongehuset har holdt et øye med medieoppmerksomheten som prinsessen og Verrett har fått den siste tiden. Derfor har de sett det som nødvendig å ta noen grep for å skape ro og orden.

– Vi har vært gjennom en prosess i et par måneder nå, for å komme frem til en løsning som alle er fornøyd med.

Videre forteller kongen at han ikke tror Verrett helt har forstått den problematiske situasjonen kongehuset har gjennomgått den siste tiden.

– Amerikanere aner ikke hva et kongedømme er for noe, så det er ikke så rart at Durek ikke har skjønt helt situasjonen vår, sier kong Harald.

Videre sa kongen at Durek Verrett trodde at han kunne gjøre som han ville uten at det gikk ut over kongehuset.

– Men det har han forstått nå. At vi er sammen om dette. Han også må ta hensyn til hva vi står for, understreker dronning Sonja.

Hun skal ikke representere kongehuset

På spørsmål fra NRK om prinsessen kan ansees som en representant for kongehuset, så svarer kongen med klar tale.

– Nei. Hun skal ikke representere kongehuset.

Videre forteller kongen at hun likevel kan være med på familiebegivenheter, men utenom dette, så skal hun ikke representere kongehuset.

Les også: Mellomvalg i USA: Disse sakene er viktigst for velgerne

Samtidig sier kongen at han selv er lei seg for at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset.

– Hun er veldig flink til det. Og jeg vet at de som har hatt nær kontakt med henne og som hun har vært beskytter for, er veldig glad i henne. Så det er noen som blir glade for dette, og noen som blir skuffet.

Bryter tausheten

I en video på Instagram kommenterer prinsessen og Durek Verrett avgjørelsen.

I videoen forteller Martha Louise at Verrett ikke vil få tildelt noen tittel om de gifter seg, og at heller ikke han skal representere kongehuset på noen måte.

Mehl: Vil ikke ha «uforholdsmessig» flere migranter til Norge enn til nabolandene

mest lest