Nye tiltaler mot Hunter Biden

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. desember 2023 | 07:21

USAs justisdepartement har tatt ut ni nye tiltalepunkter om skatteunndragelse mot Hunter Biden.

Hunter Biden er blitt formelt anklaget som et resultat av en omfattende etterforskning utført av justisdepartementet vedrørende hans skatteforhold – dette representerer den andre straffesaken som spesialetterforsker David Weiss har rettet mot sønnen til president Joe Biden, skriver CNN.

De ni anklagepunktene inkluderer brudd på skatteinnlevering og -betaling, forsømmelse av vurderingsforpliktelser, samt innsending av falske eller villedende selvangivelser.

I rettsdokumentene står det at påtalemyndigheten mener Hunter Biden har unndratt minst 1,4 millioner dollar i føderal inntektsskatt fra 2016 til 2019. Anklagene inkluderer også påstander om at han «undergravde lønns- og skatteinnholdsprosessen i sitt eget selskap» ved å ta ut millioner av dollar utenom den ordinære prosessen for lønns- og skattetrekk.

Selv om Hunter Biden til slutt betalte skatten for 2018, påstås det at han benyttet «falske forretningsfradrag for å unngå skatteplikt og redusere de betydelige skatteforpliktelsene han sto overfor.» Anklagene inkluderer også påstander om at han «undergravde lønns- og skatteinnholdsprosessen i sitt eget selskap» ved å ta ut millioner av dollar utenom den ordinære prosessen for lønns- og skattetrekk.

Sønnen til presidenten «anvendte betydelige summer på en overdådig livsstil i stedet for å oppfylle sine skatteforpliktelser,» ifølge tiltalen. Den hevder at «fra 2016 til 15. oktober 2020 benyttet den tiltalte seg av disse midlene til narkotika, eskortetjenester, romantiske forhold, luksushoteller, eiendomsleie, eksklusive biler, klær og andre personlige goder – kort sagt, alt annet enn å dekke sine skatteforpliktelser.»

mest lest