Kristian Valen nekter straffskyld

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. januar 2023 | 09:34

Mandag morgen tar Kristian Valen (48) plass på tiltalebenken i Oslo tingrett.

Den kjente komikeren står tiltalt for grov overtredelse av våpenloven og ulovlig oppbevaring av narkotika.

Valen, nekter straffskyld på alle tiltalepunkter, når aktor leser opp tiltalen.

Under en aksjon mot Valens bolig på Aker Brygge for nesten tre år siden ble det gjort funn av flere våpen og våpendeler – inkludert halvautomatiske geværer, rifler og pistoler – som manglet våpenkort.

Tiltalen omfatter grov overtredelse av våpenlovens forbud mot å eie eller ha våpen uten tillatelse fra politimesteren. Typen våpen og antallet trekker i skjerpende retning. Valen er også tiltalt for å ha hatt to batonger, som ifølge politiet «framstår som voldsprodukter», samt en skuddsikker vest merket med «POLITI» og riksvåpenet, skriver Dagbladet.

Politiet har også varslet påstand om forebyggende inndragning av oppunder 50 våpen og våpendeler, som flere av dem er oppgitt å være gassvåpen, softguns og replikaer.

Tiltalen omfatter også ulovlig oppbevaring av narkotika, da Valen på tidspunktet for husransakelsen oppbevarte nærmere 850 reseptbelagte midler med virkestoffene diazepam og klonazepam.

– Slik vi ser det er det en veldig spesiell sak og uforståelig at dette er en sak som går for domstolene. Våpenanklagene er det som på papiret ser mest alvorlig ut, men realiteten er at det er filmrekvisitter tilhørende Valens produksjonsselskap, sa hans forsvarer Bernt Heiberg i forkant av rettssaken, ifølge VG.

Det er satt av fem dager til rettsforhandlinger i Oslo tingrett. Der skal blant annet sketsjer og humorinnslag skal legges frem som bevis.

Betaler skatt med stolthet: – Flinkeste i Norge på å trikse seg til lav skatt

mest lest