Tenåring funnet død – to pågrepet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. februar 2023 | 12:26

Onsdag ettermiddag ble en kvinne i slutten av tenårene funnet død i en bolig i Søndre Land.

Etterforskningen av jenta som ble funnet død i sin egen seng onsdag ettermiddag, tyder på at hun døde av en overdose. Men endelige dødsårsaken skal forsøkes fastslås gjennom obduksjon, sier politiet.

Politiet har pågrepet en mann i 40-årene og en kvinne i slutten av 30-årene. De to skal avhøres torsdag, og de er siktet for oppbevaring og salg av narkotika.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen. Det blir i dag og de påfølgende dagene gjennomført flere etterforskningsskritt, sier politiadvokat Stina Sophie Onsrud til TV 2.

Hun ønsker ikke å gi noe svar til TV 2 på hvorfor de to er pågrepet, eller om de er kjent av politiet fra før.

Men politiet opplyser at de vil vente med varetektsfengsling etter de to er avhørt.

Kommunen har satt inn kriseteam, og hendelsen har rystet lokalsamfunnet.

– Det er veldig tragisk når så unge folk dør. Det er vondt og berører oss alle. Vi er et lite samfunn og mine tanker går til familie og de nærmeste pårørende. Kommunen har nå mobilisert kriseteamet og de er klare til å bidra, sier ordfører i Søndre Land, Anne Hagenborg til TV 2.

Hagenborg forteller at den unge kvinnen vokste opp og bodde i kommunen.

Det er én måned siden to tenåringer ble funnet døde av det politiet tror er en overdose i Spydeberg, tvillingjentene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16).

To menn ble pågrepet og er siktet i saken, en av dem for uaktsomt drap, mens den andre for å ha solgt narkotika og for å ha hensatt jentene i hjelpeløs tilstand. Begge nekter straffskyld.

Faktisk.no: Er det flere ungdommer som bruker narkotika?

mest lest