– NRK må passe seg

Avatar photo
Publisert 9. mars 2023 | 18:22

Erna Solberg mener NRK bør være mer bevisst på at de ikke trenger å vinne noen popularitetskonkurranse.

Dagen etter kvinnedagen har Nettavisen spurt den tidligere statsministeren hva hun tenker om presset norske kvinner opplever i det offentlige søkelys.

Etter at Nettavisens journalist nevnte Martha Louise og Sophie Elise som to eksempler på kvinner som kan oppleve mye press, så svarer Solberg at hun mener debatten rundt Sophie Elise først og fremst handler om NRK.

– Jeg tenker at diskusjonen om Sophie Elise egentlig dreide seg om hva skal NRK drive med, og jeg synes at NRK skal passe på at de er en allmennkringkaster, sa Solberg til Nettavisen.

Det har stormet rundt influenseren Sophie Elise den siste tiden etter at hun poserte på et bilde med en person som holdt en pose med noe hvitt innhold mange mistenker å være narkotika.

Sophie Elise hadde en podcast på NRK inntil nylig, som har blitt mye omtalt i debatten rundt influenseren. Mange stilt seg kritisk til at Sophie Elise gis platform hos statskanalen, på grunnlag av at hun ikke fremstår som et godt forbilde for ungdom.

Les også: TV 2-veteran raser: – Jentas rundpuling er ikke noe NRK bør kringkaste

Erna Solberg sier NRK ikke trenger å gjøre seg kontroversielle i et forsøk på å bli populære.

– NRK trenger ikke å vinne noen popularitetskonkurranse. De skal sørge for at vi har et godt og bredt tilbud, men særlig sørge for at de ikke blir polariserende i vårt samfunn, sier hun.

Solberg mener det er viktig at oppmerksomhet er knyttet til et budskap eller innhold.

– Så er det i og for seg bra med kvinner i offentlighetens lys, men da er det best at det skjer i en positiv sammenheng, og ikke fordi de skaper mediedebatter.

Videre sier hun at Sophie Elise-saken ikke engasjerer henne så veldig mye. Solberg mener det finnes viktigere ting i verden å være opptatt av.

Joe Rogan har åpnet klubb

mest lest