Syria har de siste dagene vært vitne til en alarmerende opptrapping av konflikter. Over 1 000 mennesker, inkludert kvinner og barn, har mistet livet i brutale sammenstøt mellom landets nye islamistiske myndigheter og tilhengere av den avsatte presidenten Bashar al-Assad.
Situasjonen fremstår som et forsøk på etnisk rensing av minoriteter, inkludert kristne og sjiamuslimske grupper.
Volden brøt ut torsdag etter at styrker lojale til Assad gjennomførte et dødelig bakholdsangrep på regjeringsstyrker i Latakia. Dette utløste hevnaksjoner fra de islamistiske myndighetene, som resulterte i omfattende drap på sivile fra alawitt-minoriteten.
Ifølge tall fra tidligere i dag, oppgitt av Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), har 745 sivile, 125 regjeringssoldater og 148 Assad-lojalister så langt blitt drept i løpet av to dager, skriver The Sun.
Hendelsene har ført til frykt for et pågående folkemord i Syria, spesielt rettet mot alawitt-minoriteten som Assad tilhører, men også kristne, drusere og kurdere. Mange flykter fra sine hjem i frykt for ytterligere vold.
– Syrias overgangsmyndigheter må holde gjerningsmennene ansvarlig for disse massakrene mot Syrias minoritetssamfunn, uttaler USAs utenriksminister, Marco Rubio.
USA har selv støttet kurdiskledede militser, som er deler av partene som nå er i åpen konflikt. Dette for å bekjempe IS.
Til tross for omfanget av volden, har internasjonale medier i stor grad unnlatt å dekke situasjonen i Syria, eller skrevet svært lite om den.
Les også: Hva nå, Syria?
Det er også verdt å merke seg at tidligere norske ledere, inkludert utenriksminister Espen Barth Eide og statsminister Jens Stoltenberg, uttrykte støtte for et regimeskifte i Syria, for å avsette Assad.
Støtten har blitt gjenstand for debatt i lys av de pågående voldshandlingene i landet.
Situasjonen i Syria forblir kritisk, og det er uklart hvordan myndighetene vil håndtere den eskalerende volden. Selv om den midlertidige, islamistiske presidenten Ahmed al-Sharaa forsøker å mane til ro og samhold, er det lite som tyder på at voldsbølgen vil avta med det første.
Kamper mellom regjeringsstyrker og væpnede Assad-lojalister fortsetter i flere områder. Tusenvis av sivile er nå drevet på flukt fra de krigsherjede områdene.
Les også: Syrias nye leder ville ikke håndhilse på tysk minister
Flere fremtredende profiler har over flere måneder advart mot at dette ville skje. Deriblant Tulsi Gabbard, som ble beskyldt for å være en russisk agent som følge av utspillet. Den forrige syriske regjeringen var nemlig støttet av Russland.
En rekke videoer har spredd seg i sosiale medier de siste dagene, inkludert brutale angrep og ydmykelsesvideoer hvor syrere blir tvunget til å «krabbe som hunder» og lignende.