SE: TV-profil tror klimaendringer står bak solformørkelser og jordskjelv

Avatar photo
Publisert 9. april 2024 | 18:18

Forrige uke ble New York rammet av et jordskjelv. Mandag kunne man se en total solformørkelse i flere amerikanske delstater. I tillegg er USA ventet å rammes av en billion syngende sikader denne måneden. TV-profilen Sunny Hostin tror det kan være en sammenheng mellom disse hendelsene.

The View er et amerikansk talkshow med fem kvinner i panelet som diskuterer dagsaktuelle temaer. Med jevne mellomrom dukker det opp virale klipp i sosiale medier av oppsiktsvekkende uttalelser fra programmet.

Sist ut er Sunny Hostin, som nylig sa på The View at hun tror solformørkelsen, sikadeinvasjonen og jordskjelvet kan forklares av klimaendringer.

– At alle disse tingene skjer på samme tid, får meg til å tenke at enten er klimaendringene reelle, eller så er det noe virkelig merkelig på gang, sier Hostin.

Kollegene hennes forstår fort at hun er i ferd med å si noe uheldig, og prøver derfor å kaste henne en livlinje ved å avbryte henne og forklare at solformørkelser og jordskjelv ikke kan knyttes til klimaendringer.

– Jordskjelv skjer jo under bakken, så det kan ikke henge sammen med klimaendringer, skyter Barbara Walters inn.

– Vi vet også at to arter av sikader klekker egg hvert syttende år og trettende år, så man kan forutse når de to artene klekker samtidig. Dette er ikke et nytt fenomen. Solformørkelser skjer også med jevne mellomrom, sier Whoppi Goldberg.

Klippet sprer seg som ild i tørt gress i sosiale medier, hvor Hostin latterliggjøres og kritiseres for sin hypotese.

Se det virale klippet her:

Klekkingen av de to sikadeartene som omtales i klippet vil for første gang siden Thomas Jefferson var president i USA i 1803 sammenfalle denne måneden. De to artene har en syklus på henholdsvis 17 og 13 år. I april skal begge artene klekke samtidig. Neste gang er i 2245.

Sikadene er blant verdens mest bråkete insekter. Flere amerikanske delstater kan derfor vente seg mye støy, døde insekter og vond lukt.

De to sikadeartene kommer i store horder til et område som strekker seg over 16 ulike stater. Det er anslått at en billion sikader – altså tusen milliarder dyr – vil spre seg i skogsområder denne måneden.

mest lest