Donald Trump sørger etter dronning Elizabeths død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. september 2022 | 07:59

Tidligere president med kunngjøring på sin egen sosiale plattform etter bortgangen til dronning Elizabeth.

Trump skriver følgende på Truth Social:

– Melania og jeg er veldig triste over å høre om tapet av Hennes Majestet Dronning Elizabeth II. Sammen med vår familie og andre amerikanere sender vi våre oppriktige kondolanser til kongefamilien og folket i Storbritannia i denne tiden med stor sorg og fortvilelse. Dronning Elizabeths historiske og bemerkelsesverdige regjeringstid etterlot Storbritannia en enorm arv av fred og velstand.

– Hennes lederskap og varige diplomati sikret og avanserte allianser med USA og land rundt om i verden. Imidlertid vil hun alltid bli husket for sin trofasthet mot landet sitt og sin urokkelige hengivenhet til sine landsmenn og kvinner. Melania og jeg vil alltid sette pris på vår tid sammen med dronningen, og aldri glemme Hennes Majestets sjenerøse vennskap, store visdom og fantastiske sans for humor. For en storslått og vakker dame hun var – det var ingen som henne!

– Våre tanker og bønner vil forbli hos de fantastiske menneskene i Storbritannia som hedrer hennes mest meningsfylte liv og eksepsjonelle tjeneste for folket. Må Gud velsigne dronningen, må hun regjere for alltid i våre hjerter, og må Gud holde henne og prins Philip i varig omsorg.

Tidligere prins Charles (73) er nå konge. Offisielt vil han akseptere sin kongsgjerning når det såkalte «Accession Council» sammen i St. James’s Palace. Dette skjer klokken 10:00 dagen etter Dronningens død.

Livet til dronning Elizabeth II

mest lest