Hundrevis døde etter jordskjelv i Marokko – Video viser mennesker som flykter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. september 2023 | 07:05

Minst 820 har mistet livet i et jordskjelv i Marokko.

Antallet døde etter jordskjelvet i Marokko har kommet opp i minst 820 mennesker, melder Reuters, som siterer statlig TV.

Skjelvet hadde sitt episenter sørvest for storbyen Marrakesh og rammet like etter klokken 23 lokal tid. Den hadde en beregnet størrelse på 6,8 på Richters skala.

Samtidig er minst 672 mennesker er skadd, 205 av de alvorlig, ifølge innenriksdepartementet.

På det sosiale mediet X /Twitter ligger det videoklipp fra Marokko som viser ødelagte bygninger.

Hus har kollapset og folk er sett flykte fra ruinene og gå gjennom støvskyer.

En 33 år gammel innbygger fra Marrakech, som ligger i nærheten av der jordskjelvet hadde sitt episenter, sa at han og folk rundt ham «følte en voldsom risting og forsto at det var et jordskjelv».

– Jeg kunne se at bygningene beveget seg. Vi har ikke nødvendigvis reflekser for en slik situasjon. Så gikk jeg ut der det var mye folk. Folk ble sjokkert og fikk panikk. Barna gråt og foreldrene var helt motløse, sier Abelhak El Amrani (33) til AFP.

– Strømmen gikk, og det samme gjorde telefonlinjene, men så kom den tilbake. Alle bestemte seg for å holde seg utendørs.

Sykehus i Marrakesh melder om store tilstrømninger av skadde som søker legehjelp.

Skjelvet skjedde på 18,5 kilometers dyp, har United States Geological Survey tidligere opplyst. Tysklands forskningssenter for geofag (GFZ) registrerte skjelvet på 27 kilometers dyp, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Selve episenteret, ifølge Marokkos senter for geofysikk, var i Ighil-området i Atlasfjellene. Kao

mest lest