Vil kaste palestinerne ut av FN og ha full stans i norsk bistand

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 9. oktober 2023 | 19:23

Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet ber regjeringen stanse bistand til palestinske områder. Partiet Konservativt går enda lenger.

– Regjeringen må fryse den delen av bistanden som går til kapasitetsbygging for palestinske selvstyremyndigheter fram til de fordømmer de forferdelige terrorhandlingene begått av Hamas, sier KrF-nestleder Dag Inge Ulstein til Vårt Land.

Regjeringen har foreslått at regionsbevilgningen til Midtøsten neste år til å være 519 millioner kroner, skriver NTB.

– Vi må få vurdert hvilken retning denne støtten bærer. Vi må faktisk få fram at Israel er et demokrati som vi må ta vare på. Da tror jeg vi nå bør fryse midler. Og bistanden bør gjennomgås, sier FrPs Christian Tybring-Gjedde.

Konservativt og dets leder Erik Selle har et tett og nært forhold til Israel.

«Grusomhetene vi har vært vitne til har kun sin parallell i tidligere folkemord slik vi har sett det utført av terrororganisasjoner som ISIS og Boko Haram,» skriver Konservativt i en pressemelding.

De ønsker kraftig tiltak og sanskjoner også mot den Palestinske Selvstyremyndighet.

«Den Palestinske Selvstyremyndighet har erklært at de støtter Hamas og hyller disse krigsforbrytelsene og drømmen om genocide. Konservativt forventer og krever at all økonomisk støtte til, og alt samarbeid med, PA avsluttes umiddelbart, og at Norges representasjonskontor til den Palestinske Selvstyremyndighet stenges.»

Les også: Støre nekter å kalle Hamas en terrororganisasjon

Konservativt ber også Norge ta til orde for at den Palestinske Selvstyremyndighet utvises fra FN, «inntil de tydeliggjør at de er en fredspartner og ikke en representant for folkemord.»

Konservativt berømmer samtidig de Forente Arabiske Emirater for fordømmelsen av Hamas. «Vi vil hegne om de konstruktive og håpefulle forhandlingene mellom Saudi Arabia og Israel, og stå sammen med den arabiske verden og det internasjonale samfunn i vår fordømmelse av Iran og deres terrororganisasjoner,» heter det i pressemeldingen. 

mest lest