INP på vippen i ny måling: – Arbeidet gir uttelling

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. januar 2024 | 19:09

Tirsdag kom «sjokkmålingen» der Industri- og næringspartiet (INP) fikk hele fikk 6,1 prosent oppslutning på Nettavisens måling. Onsdag er det Kantars TV 2-måling som bekrefter at urooen i partiet i desember ikke har slått negativt ut på målingene.

INP er inne med 4,5 prosent og åtte mandater i TV 2s måling. I desember-målingen fikk de 4,4 prosent.

Høyre gjør det går fram 1,9 prosentpoeng til 27,4 prosent på målingen.

– Det er jo veldig hyggelig for Høyre, og så er det jo for oss veldig viktig at det er et borgerlig flertall, sier Solberg.  

Men da må hun altså regne med INP. For KrF har bare 3,5 prosent og er inne med kun 2 mandater.

Men enda verre er det for MDG. De får kun 2,9 prosent og ville bare fått inn ett mandat. Ap går tilbake 1,7 prosentpoeng og faller ned til 19,2 på målingen.

FrP ligger ganske stabilt på 11,4. Venstre stiger mest, og går frem 2,4 prosentpoeng til 7,2. Med det er de inne med hele 13 mandater. Like mange som Sp.

INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe sier til iNyheter at de når tar de ulike målingene «med stor grad av ro»

– Målinger varierer, det må vi venne oss til. At vi havner på 4,5% på denne TV2 målingen viser at vi ligger innenfor feilmarginene og det ser ut til at vi stabiliserer oss godt over sperregrensen. 

Men han sier seg imidlertid enig i kommentaren fra Erna Solberg dagen før som reaksjon på målingen i Nettavisen om at det var «spektakulært».

– Vi tar imidlertid målingene med stor grad av ro, men det er fryktelig gøy å se at alt arbeidet de tusen tillitsvalgte har og legger ned gir uttelling. Vi ser tydelig effekten av at INPs 248 folkevalgte gjør seg bemerket og holder det vi lovet før valget, sier Waltherzøe til iNyheter.

Andre

Av partiene i gruppen «Andre» har Norgesdemokratene og Konservativt denne gangen «byttet plass» sammenliknet med målingen til TV 2 i desember.

I desember fikk Konservativt 0,9 prosent og Norgesdemokratene (ND) fikk 0,2. I januar er ND oppe på 0,8 prosent, mens Konservativt er nede på 0,3 prosent. Det er imidlertid innenfor feilmarginene, som er betydelige for partier med så liten oppslutning.

Pensjonistpartiet falt fra 0,8 prosent i desember til 0,2 prosent i januar.

mest lest