Oslo rådhus med Ramadan-markering

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 10. mars 2024 | 21:13

Den spesielle belysningen for ramadan vil vare frem til 8. april, når den hellige fastemåneden avsluttes.

Rådhuset i Oslo startet ramadanfeiringen søndag kveld ved å belyse en rekke halvmåner. Halvmånen, også kjent som hilal, er et viktig symbol i islam blant annet ved at månefasene bestemmer den islamske kalenderen og dermed tidspunktet for de religiøse høytidene.

– Det er et viktig symbol på at Oslo står for fellesskap, inkludering og mangfold. Dere er en svært viktig del av det mangfoldet som gjør Oslo til Oslo. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå får på plass ramadanbelysning her ved Rådhuset, sa byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i forbindelse med belysningen, skriver VG.

– Oslo er en by som bokstavelig talt kaster lys på mangfoldet, og derfor sier jeg ramadan mubarak, sa byrådslederen.

Oslo tok inspirasjon fra lignende lyssettinger i London.

– Jeg synes vi i Oslo skal la oss inspirere av det som skjer i London. Oslo skal være en inkluderende by som tar på alvor at vi har et stort mangfold i byen og som viser at vi setter pris på det, sa Lae Solberg (H) til VG for et år siden.

Les også: Protesterer mot «Ramadan-gate» i Oslo

Belysningen ble tent ved Rådhuset klokken 17.45 under et arrangement. Flere hundre personer deltok på markeringen.

– Vi er heldige som får vært med på dette historiske øyeblikket. Det er med stor glede og stolthet og takknemlighet at jeg står her i dag for å markere det faktum at Oslo kommune ønsker å markere og feire ramadan sammen med oss alle, sa Massom Zubair fra Islamsk Råd Norge i sin tale.

Historisk øyeblikk, mener Islamsk Råd Norge.

– Med ramadan-belysning i våre gater sender vi et kraftfullt budskap om fellesskap. Dette er et symbol på at vi som by står sammen. Ramadan er en hellig tid fylt med refleksjon, barmhjertighet og solidaritet. Det er rørende å se at vår by Oslo ønsker å inkludere alle samfunnsgrupper, sa Zubair.

mest lest