Savnede barn funnet etter 40 dager i jungelen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10. juni 2023 | 04:34

Nå er de fire søsknene som har vært savnet etter en flystyrt i jungelen i Colombia 1. mai funnet i live.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Colombias president Gustavo Petro bekrefter nyheten på Twitter.

– En glede for hele landet! De fire barna som ble savnet for 40 dager siden i den colombianske jungelen er i live, skriver presidenten.

De fire søskene var om bord på et småfly som styrtet i Amazonas-jungelen i Colombia 1. mai. Piloten og moren deres omkom i flystyrten sammen med to andre voksne passasjerer. De fire barna var borte.

Det yngste barnet, Cristin, er bare 11 måneder. De andre er Tien Noriel som er fire år, Soleiny på ni og 13 år gamle Lesly.

Colombianske myndigheter satte i gang en intens leteaksjon.

Siden ulykken har barna vandret i jungelen, og satellitter har fanget opp spor av ruten deres. Redningsarbeidere har funnet noen av tingene de hadde med seg.

Barna er fra urfolkssamfunnet Huitoto, som er kjent med jungelen.

De fire ble reddet av soldater sør i landet, nær grensen mellom de to provinsene Caqueta og Guaviare natt til lørdag, ifølge Reuters.

Barna var svake og sultne da de ble funnet, som ikke var langt fra stedet i Amazonas-jungelen der flyet styrtet for 40 dager siden.

Den colombianske presidenten sier ifølge CNN at han snakket med bestefaren til barna som sa at deres overlevelse var i hendene på jungelen som til slutt valgte å returnere dem. Under en pressekonferanse fredag kveld sa Petro at han håpet å snakke med barna lørdag.

mest lest