Trumps søksmål mot Hillary Clinton avvist

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10. september 2022 | 05:47

En føderal dommer i Florida avviste et søksmål innlevert av tidligere president Donald Trump som klandret Hillary Clinton og andre for å ha konspirert for å sverte hans karakter.

Donald Trump Foto: Gage Skidmore /Wikimedia/Lisens

Trumps søksmål anklaget mer enn to dusin tiltalte for å orkestrere «en ondsinnet konspirasjon for å spre falsk og skadelig informasjon om Donald Trump og hans kampanje, i håp om å ødelegge livet hans, hans politiske karriere og rigge presidentvalget i 2016 til fordel for Hillary Clinton, heter det i søksmålet ifølge Bloomberg.

Søksmålet ble endret i juni for å inkludere nye detaljer fra spesialråd John Durhams tiltale mot den mangeårige demokratiske advokaten Michael Sussmann, som ble anklaget for å lyve til FBI mens han ga et «Trump-Russland-tips» like før valget i 2016.

Les også: Trump spøker med «erkefienden» CNN: – Jeg vil hjelpe dere

– Kjernen i problemet med saksøkerens endrede klage er at saksøker ikke forsøker å søke oppreisning for noen juridisk skade, men i stedet forsøker han med et to hundre siders politisk manifest mot dem som har motsatt seg ham, og denne retten er ikke det riktige forumet, sa USAs føderal dommer i Florida Donald Middlebrooks, som ble utnevnt av Bill Clinton.

Alina Habba, som er advokat for Trump, sa han ville anke kjennelsen.

– Vi er sterkt uenige i rettens uttalelse, sier Habba.

– Ikke bare er det full av feilaktige anvendelser av loven, den ser bort fra de mange uavhengige regjeringsundersøkelsene som underbygger vår påstand om at de tiltalte konspirerte for å feilaktig implisere vår klient og undergrave presidentvalget i 2016, sa han videre.

Steve Bannon mener ny tiltale mot ham er politisk motivert: – Er hovedkilden til MAGA-bevegelsen

mest lest