Laber reaksjon på de lenge etterlengtede bitcoin-nyhetene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 11. januar 2024 | 11:33

Prisen på verdens største kryptovaluta rikket seg nesten ikke når en etterlengtet godkjenning fra det amerikanske finanstilsynet (SEC) endelig ble en realitet. Godkjennelse kom sammen med en sterk advarsel.

Den amerikanske finansregulatoren, Securities and Exchange Commission (SEC), godkjente onsdag 11 søknader som gjør det mulig å kjøpe seg inn i kryptovaluta gjennom fond, slik at du ikke eier kryptovalutaen direkte selv.

Utsiktene til å endelig få godkjenningene har fått prisen på bitcoin til å stige betydelig de siste månedene. Bitcoin har blitt verdt 156 prosent mer i 2023. Men gevinsten var nok tatt ut på ryktene, og da beslutning kom, forble kursen stabil.

Torsdag morgen ble bitcoin handlet i Asia på 46.337 dollar, hvor den tidligere i uken var på 47.897 dollar, som var den høyeste på 21 måneder. Den nest største kryptovalutaen, ether, steg 0,2 prosent ved godkjenning og koster nå 2 590,20, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Ether var på 2644 dollar onsdag, det høyeste siden mai 2022, skriver Berlingske.

Sterk advarsel til investorer

Sammen med den genuine godkjenningen advarte Finanstilsynet om risikoen som investeringer i kryptovalutaer medfører.

«Bitcoin er først og fremst en spekulativ, flyktig eiendel som også brukes til ulovlig aktivitet, inkludert løsepengevare, hvitvasking av penger, unndragelse av sanksjoner og finansiering av terrorisme. Investorer bør fortsette å være forsiktige i forhold til mylderet av risiko knyttet til bitcoin og produkter hvis verdi er knyttet til kryptovaluta», heter det i uttalelsen fra direktøren i det amerikanske finanstilsynet, Gary Gensler.

Nå vil du kunne investere i kryptovalutaer uten å måtte skaffe deg en digital lommebok og manøvrere deg rundt kryptobørser.

Prisen på bitcoin i dag er langt fra toppen i 2021, da én bitcoin kostet nesten 70 000 dollar. Den falt deretter til bare $16 000 i 2022 etter en rekke skandaler, inkludert den totale og veldig spektakulære kollapsen av den store kryptobørsen FTX.

Bitcoin er den første kryptovalutaen som ble til. Ideen bak stammer fra den mystiske og mytiske Satoshi Nakamoto, som i 2008 la ut beskrivelsen sin på nettet under dette pseudonymet. Hans sanne identitet er fortsatt uklar, selv om flere har hevdet å være den sanne oppfinneren av bitcoin. I dag er bitcoin både den mest kjente og den dyreste av kryptovalutaene.

mest lest