Hillary Clinton tar opp bekymringene rundt Bidens alder

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 11. februar 2024 | 16:13

I en nylig uttalelse anerkjente Hillary Clinton bekymringene rundt President Bidens alder og understreket at det er et «berettiget spørsmål».

– Jeg snakker med folk i Det hvite hus hele tiden, og du vet, det er en utfordring, men som jeg sier, ‘se her, det er et berettiget spørsmål’, sa Clinton til MSNBC.

Samtidig sammenlignet hun situasjonen med tidligere president Donald Trump og bemerket at alder også var et relevant tema i hans kampanje for den republikanske nominasjonen, ettersom også Trump er godt voksen.

–Det er et berettiget spørsmål for Trump, som bare er tre år yngre, ikke sant?, sa Clinton.

Clinton roste imidlertid Biden for hans «meritter», og uttalte seg positivt om hans tid som president. Det gjelder å se hva som står på spill, forklarte hun.

Samtidig oppfordret hun Biden til å vise frem sin erfaring og visdom, og «tulle» litt med sin alder, noe som kunne bidra til å dempe bekymringene.

– Jeg synes Biden bør vektlegge det faktum at han er erfaren, og den erfaringen er ikke bare innenfor det politiske arenaen. Det handler om, du vet, den menneskelige erfaringen, karakter, visdom, sa hun.

Hillary Clintons kommentarer kommer i kjølvannet av bekymringer rundt Bidens alder og prestasjoner. Spesielt etter at han avslo et intervju på Super Bowl Sunday.

Tidligere i dag ble det kjent at spesialetterforsker Robert Hurs rapport bekrefter at president Joe Biden har «alvorlige problemer».

Hur, som hadde fått i oppgave å undersøke Bidens håndtering av klassifiserte dokumenter, beskrev i en rapport denne uken at den amerikanske presidenten er en «godhjertet, eldre mann med svekket hukommelse». Etterforskeren ble utnevnt av Biden’s justisdepartement.

Rapporten anbefalte å ikke straffeforfølge presidenten for feilbehandling av klassifiserte dokumenter, inklusivt klassifiserte dokumenter om militær- og utenrikspolitikk i Afghanistan. Blant annet skal det ha dreiet seg om dokumenter relatert til nasjonal sikkerhet og utenrikspolitikk som Hur sa inkluderte «følsomme etterretningsskilder og metoder».

Les også: Obamas WH-lege: Biden har «alvorlige problemer»

Situasjonen har fått tidligere president Donald Trump til å reagere.

Trump sa at Biden ikke er beskyttet av Presidential Records Act siden han ikke var president på tidspunktet for dokumentene, og argumenterte for at Det demokratiske partiet prøver å «dreie Bidens dokumentkatastrofe til, et ‘Åh, men var ikke Trump verre?’»

– Vi har et sykt og korrupt, todelt rettssystem i landet vårt, sa Trump fra en fullsatt arena i Harrisburg, Pennsylvania.

mest lest