Obamas WH-lege: Biden har «alvorlige problemer»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. februar 2024 | 12:29

Spesialetterforsker Robert Hurs rapport bekrefter at president Joe Biden har «alvorlige problemer».

Det sier den republikanske representanten fra Texas, Ronny Jackson, tidligere lege ved Det hvite hus, skriver Fox News.

Robert Hur, som hadde fått i oppgave å undersøke Bidens håndtering av klassifiserte dokumenter, beskrev den amerikanske presidenten i en rapport denne uken som en «godhjertet, eldre mann med svekket hukommelse».

– Dette bekrefter det de fleste av oss har visst, sa Jackson til den amerikanske TV-kanalen.

– Denne mannen har ikke kognitive evner til å være vår president, vår øverstkommanderende og statsoverhode. Jeg har sagt det om og om igjen. «Jeg har sett Biden hver dag i og rundt West Wing i åtte år da han var visepresident. Det er en drastisk forskjell mellom da og nå».

– Se tilbake og se på videoene fra da han var visepresident første gang, og sammenlign dem med nå. Det er ikke engang samme person, la Jackson til. «Han har alvorlige problemer. Jeg har sagt det i lang tid. Nå sier spesialetterforskerens rapport akkurat det. Det var en spesialetterforsker utnevnt av Biden’s justisdepartement, og de sier det samme som jeg og mange amerikanere har sagt i lang tid nå».

Selv om det er stor bekymring for hans mentale helse, uttalte Biden fra Det hvite hus torsdag kveld at hans hukommelse er «god» og forsvarte sin gjenvalgskampanje, og hevdet at han er «den best kvalifiserte personen i landet til å være president.»

Les også: Biden med ny feil bare øyeblikk etter å ha forsvart sitt «fine» minne

Bidens tale til nasjonen kom bare timer etter at Hur offentliggjorde sin rapport, som ikke anbefalte straffeforfølgelse av presidenten for feilbehandling av klassifiserte dokumenter. Disse dokumentene inkluderte klassifiserte dokumenter om militær- og utenrikspolitikk i Afghanistan, blant annet andre dokumenter relatert til nasjonal sikkerhet og utenrikspolitikk som Hur sa inkluderte «følsomme etterretningsskilder og metoder».

mest lest