Støre gjør det klart at ingenting er gitt: – Alle i ledelsen er på valg

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. mars 2023 | 10:53

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre fastslår at alle er på valg.

Det sier Støre etter det har kommet flere innspill om å skifte ut partisekretær Kjersti Stenseng og nestleder Bjørnar Skjæran.

Men både Støre, Stenseng og Skjæran har gitt beskjed til valgkomiteen om at de ønsker å bli gjenvalg til partiledelsen på Aps landsmøte i mai.

På fredag gikk Aps ordfører i Ringebu Arne Fossmo i en epost til nrk.no inn for å vrake både Bjørnar Skjæran og Kjersti Stenseng. Han mener Jonas Gahr Støre også bør vurdere sin stilling.

– Ja ja, altså jeg setter nok det er litt på spissen, men jeg mener alle i ledelsen skal vurdere posisjonen. Til nå har Arbeiderpartiet ingen andre statsministerkandidat enn Støre, så det er ikke tema i utgangspunktet. Men men jeg mener at han bør vurdere posisjonen sin ut i fra målingene. Han er tross alt den øverste lederen, sier Fossmo til TV 2.

Støre mener alle i ledelsen er på valg, og gjør det klart at ingenting er gitt.

– Valgkomiteen kommer til å gjøre en god jobb og innstille til landsmøtet hvordan ledelsen skal se ut, og alle i ledelsen er på valg. Det er ingen som kan abonnere på slike ting, det er demokratiet som fungerer sånn, sier Støre til TV 2.

Ringebu-ordføreren opplever tilbakemeldingene han får fra næringsliv, organisasjoner og folk han møter som illevarslende.

– Det er manglende tillit til Ap fordi vi blir oppfattet som handlingslammet i en vanskelig situasjonen. Det er trist for oss som har fått rent flertall i to kommunevalg, og vil slite i kommunevalget som kommer hvis ikke vi klarer å få opp at tilliten.

Partinestor Thorbjørn Berntsen skal ha tatt til orde for at Jonas Gahr Støre må gå av i en lukket Facebook-gruppe.

«Det blir jo som å skyte pianisten og la dirigenten bli stående igjen. Det blir ikke greit å være dirigent når orkesteret er borte», skriver han  i en lukket Facebook-gruppe.

– Arbeiderpartiet kan ikke gjøre som strutsen å stikke hodet i sanden. Det er ubehagelig å diskutere sånne ting i full offentlighet, men vi må ta grep skal vi unngå valgnederlag i 2025, sier han i en kommentar til Dagbladet torsdag.

36,9 prosent mot 15,5 for Ap: Nå er Høyre større enn hele venstresiden tilsammen

mest lest