Vedum: – Nå ser det ut som ting skal snu

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. mars 2024 | 08:47

Norsk økonomi er på rett vei

Det hevder regjeringen i en pressemelding mandag.

– Mange har merket de krevende årene vi har vært gjennom, men nå ser det ut som ting skal snu. Vi jobber for og tror at 2024 og 2025 blir lysere for folk, og at folk flest vil oppleve økt kjøpekraft igjen. Det er en oppfatning vi deler med fagfolkene i Norges Bank og SSB, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

I de siste årene har mange nordmenn opplevd at lønnsveksten er blitt spist opp av økte renter og priser. Regjeringen påpeker at signalene fra sentralbankene, både fra Norges Bank og handelspartnere, indikerer at rentetoppen nå er nådd. «Det er også utsikter til at lønningene kan stige mer enn prisene i år og til neste år.»

Regjeringen anslår at norsk økonomi vil vokse med 0,9 prosent i år.

Mandag melder Statistisk sentralbyrå (SSB) at prisøkningen i Norge avtok fra februar 2023 til februar 2024, og landet på 4,5 prosent i februar.

Det er en nedgang fra måneden før da prisstigningen var 4,7 prosent.

– Vi har tatt mange tøffe politiske valg i perioden vi har vært gjennom, med mål om få Norge trygt gjennom en krevende tid. At prisveksten nå er på vei ned, er godt nytt. Vedvarende høy inflasjon er ikke bra for økonomien, eller folk. Når ledigheten samtidig ser ut til å holde seg lav, gjør vi ting riktig i den økonomiske politikken. Vi er på rett vei, sier finansministeren.

mest lest