Anmelder drapstrusler etter gruppevoldtektssaken i Bergen

Avatar photo
Publisert 11. april 2024 | 16:09

Elden Advokatfirma har i dag anmeldt flere drapstrusler og oppfordringer til gatejustis etter frifinnelsen i gruppevoldtektssaken i Bergen.

– Vi har anmeldt en lang rekke alvorlige meldinger i dag, skriver advokat Maria Hessen Jacobsen til NRK.

Fredag ble tre menn frifunnet i gruppevoldtektssaken i Bergen som har fått mye oppmerksomhet i mediene, og i sosiale medier.

Mange stiller seg undrende til hvordan lagmannsretten kunne frifinne mennene. Flere tusen mennesker har varslet at de skal demonstrere for voldtektsofre i Bergen i kveld.

Trusler og stygge meldinger er blitt delt i sosiale medier, og noen er sendt direkte til de involverte. Derfor har Elden Advokatfirma i dag har anmeldt en rekke drapstrusler og oppfordringer til gatejustis på vegne av sine klienter.

Det er både navngitte og anonyme personer som står bak meldingene.

Les også: Marinen slettet dette bildet etter de ble latterliggjort på nett

Advokatkontoret opplyser at truslene og oppfordringene om gatejustis ikke bare er rettet mot mennene som ble frifunnet for gjengvoldtekt, men også forsvarerne deres, John Christian Elden og Maria Hessen Jacobsen.

– Det er verdt å minne ungdommer om at deling av slike poster i sosiale medier kan være straffart og erstatningsbetingende. En rekke av de kommentarene som fremsettes i kommentarfeltene er i realiteten oppfordringer til grov vold og drap av våre klienter, som både er alvorlig og straffbart, sier advokatene.

mest lest