Kjell Erik Eilertsen suspendert fra INP

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 11. april 2024 | 11:42

Han har vært kanskje INPs mest synlige politikere etter at Owe Ingemann Waltherzøe trakk seg i januar. I februar fortalte Kjell Erik Eilertsen til iNyheter at var foreslått som ny leder av INP og at han aktet å stille seg til disposjonen. Men nå har ledelsen i INP ryddet en utfordrer av veien.

Kjell Erik Eilertsen er suspendert fra alle verv i partiet i 12 måneder. Begrunnelsen skal være kontroversielle uttalelser på sosiale medier.

Det er fungerende partileder Joar Nesse som sier dette til Nettavisen. Avgjørelsen skal være tatt av landsstyret.

Eilertsen fratas også rollen som talsmann for energispørsmål.

Kommentaren partiet viser til, kom på X den 29. mars. Eilertsen kommenterte på en video som skal vise marokkanske flyktninger som angrep et kjærestepar på gata i Spania.

«Hvorfor dreper ikke bare spanjolene dem?» spør Eilertsen i en kommentar sendt 01:26 på natta.

Det var MDG-politikere Eivind Trædal som først gjorde oppmerksom på det.

Eilertsen slettet selv kommentaren og utdypet i tråden til Trædal.

– Litt drøyt kanskje, skrev han om sin egen kommentar. – De burde deporteres tilbake dit de kom fra. Men det mener kanskje ikke du, før du blir utsatt for det disse to ble utsatt for. At du støtter en innvandringspolitikk som har skapt borgerkrigstilstander i Sverige, vet vi jo, skrev han.

Det sto også kontrovers om Eilertsen i fjor sommer da kan kalte Bård Standal, Aaslaug Marie Haga og Andreas Aasheim for «vår tids nazister». Meldingen ble lagt ut på X på natten.

Han slettet senere meldingen.

– Jeg beklager at jeg omtalte Bård, Aslaug og Andreas som nazister. Det mener jeg selvsagt ikke. Dermed fikk jeg selv en påminnelse om at jeg må puste med magen uansett hvor irritert man blir over utspill fra meningsmotstandere og naturødeleggelser, skrev Eilertsen på Twitter.

I fjor tok daværende partileder Waltherzøe en «samtale» med Eilertsen etter meldingen, men det fikk ingen følger utover det.

Men nå har altså landsstyret gjort kort prosess.

Eilertsen er partiets eneste representant i kommunestyret i Bærum. Han ble kumulert fram.

Da Nettavisen ringer Eilertsen om nyheten at han er suspender, blir han «svært overrasket», skriver avisen.

– Dette har jeg ikke hørt noe om. Jeg har ikke fått noe beskjed om dette fra partiet, sier Eilertsen til Nettavisen.

– Du visste altså ingenting?

– Nei, jeg har ikke fått noen formell beskjed, svarer han – før han, etter det Nettavisen skriver «får det travelt med å legge på.»

Fungerende partileder Joar Nesse sier han skal ta en prat med Eilertsen.

– Jeg skal ha en samtale med han. Det er jo ikke bra når en har svært kontroversielle uttalelser i sosiale medier, sier partilederen til Nettavisen.

– Hva synes du om at Eilertsen suspenderes fra alle verv i 12 måneder?

– Andre partier gir tilsvarende disiplinærstraff for mindre alvorlige hendelser enn dette og da blir det vanskelig å ha han framme hvis sånne uttalelser kommer gjentagende. Det er synd for han er dyktig på energipolitikken, men vi får mye pepper for enkelte uttalelser og det er ikke bra for partiet.

– Håper du å ha han tilbake ved en senere anledning?

– Han har en utrolig energipolitisk kompetanse og vi håper han vil bidra her i framtiden. Vi har ikke tatt fra ham noe medlemskap, men det er vanskelig å bruke han som energipolitisk talsperson når han har gjentagende kontroversielle uttalelser i sosiale medier.

Nylig ble FrPs Per-Willy Amundsen suspendert fra alle verv i FrP etter uttalelser på Facebook. Også han fikk 12 måneders straff.

mest lest