Ryster Sverige: Far skutt i hodet på vei til svømming med sin 12 år gamle sønn

Avatar photo
Publisert 11. april 2024 | 22:07

En 39 år gammel mann var på vei til en svømmehall med sin tolv år gamle sønn da han ble skutt i hodet og drept onsdag denne uken. Drapet vekker reaksjoner i Sverige.

Svenske medier skriver at mannen tidligere har varslet politiet om en gjeng som skal ha drevet med narkotikasalg i området. Småbarnsfaren skal ha bekymret seg for at sønnen skulle vokse opp i et kriminelt belastet miljø.

Ifølge Aftonbladet skal mannen ha konfrontert en ungdomsgjeng inne i en fotgjengerundergang. En av person skal så ha trukket frem en pistol og siktet på 39-åringen. Da han forsøkte å ta våpenet fra vedkommende, ble han skutt i hodet, foran øynene på sønnen.

Ifølge TV4 og Aftonbladet var det 12-åringen som varslet politiet.

Foreløpig er ingen pågrepet i forbindelse med drapet.

Hendelsen får stor oppmerksomhet i Sverige. Statsminister Ulf Kristersson deltok torsdag kveld under en minnemarkering der hendelsen fant sted. Det var stort oppmøte på stedet.

Justisminister Gunnar Strömmer (M), sosialminister Camilla Waltersson Grönvall, og Socialdemokraternas leder Magdalena Andersson besøkte også åstedet torsdag.

Sverigedemokraternas partileder, Jimmie Åkesson, raser på sosiale medier etter drapet:

– Internasjonale konvensjoner, gamle argumenter om sosioøkonomiske faktorer eller dumt prat om kriminalitetsforebyggende fritidsparker bør kastes i søpla umiddelbart, skriver han på X, og fortsetter:

– Det holder ikke å hoste opp floskler, det er på tide at Sverige erklærer full krig mot hvert enkelt individ i disse kriminelle gjengene.

mest lest