Østfoldstudent fra Iran etterforskes for hatefulle ytringer

Avatar photo
Publisert 11. oktober 2022 | 16:08

Høgskolen i Østfold varslet politiet etter at de fikk en rekke bekymringsmeldinger om en av sine studenter.

Politiet bekrefter nå at saken er under etterforskning.

Mannen som er siktet kommer fra Iran.

– Vedkommende er foreløpig siktet for forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig å ha satt frem en diskriminerende eller hatefull ytring, herunder også ved bruk av symboler, skriver etterforskningsleder Geir Aa. Willadsen i en e-post til NRK.

Mannen skal ha kommet med nedsettende uttalelser om kvinner i en video som nå er slettet.

Han har også skrevet en rekke innlegg på sosiale medier hvor han fremstår som fascinert over Karl Marx’s teorier, radikal feminisme og patriarkalske samfunnsstrukturer.

Les også: Toppolitiker melder seg ut av Democratic Party

iNyheter har også fått oversatt en av videoene mannen har publisert på sosiale medier, som nå er tatt ned. Der snakker han svært nedsettende om kvinner, og demonstrantene som protesterer mot prestestyret i Iran.

Her er et oversatt utdrag fra videoen:

«Men denne ufyselige kvinnen som sitter i bilen, som sier «SLÅ HAM, SLÅ HAM»… Se hvordan den typiske iranske kvinnen – som er datter av en hore, som har en søster som er hore, og som er syke i hodet sitt – viser sin ubarmhjertighet først når hun får makt. For hun (den typisk iranske kvinnen) vet at hun er svak. Hun vet at hun tilhører kjønn nr. 2. Hun vet at hun ikke er i stand til å utrette noe. Men når hun får makt fordi menn støtter henne og menn brer veien foran dem, da viser hun sin medfødte og horete kvinnelighet. Ja.»

Studentens forsvarer, Torgeir Røinås Pedersen, sier til Khrono at hans klient mener han ikke har gjort noe straffbart og ikke kjenner seg igjen i siktelsen.

Her skremmes barna av en barnehageansatt med maske

mest lest