Vil ikke utelukke Twitter-konkurs

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. november 2022 | 00:35

Musk advarer Twitter kan tape milliarder neste år.

Elon Musk fortalte Twitter-ansatte på torsdag at selskapet kan ha en «netto negativ kontantstrøm på flere milliarder dollar» neste år, og la til at «konkurs ikke er uaktuelt» dersom selskapet ikke kan «få inn mer kontanter enn vi bruker», skriver nettstedet Information.

– Vi kan ikke skalere til en milliard brukere og ta enorme tap underveis, det er ikke mulig, sa Musk på et allmøte for Twitters produktteam.

Men: – hvis du har et overbevisende produkt, vil folk kjøpe det. Det har vært min erfaring hos SpaceX og Tesla, sier han.

Les også: – Twitter er nå i en «tilregnelig» persons hender – ikke radikale «venstregalninger»

For å få det til, ønsker Musk blant annet at Twitter skal få mer videoinnhold, og gjøre plattformen bedre for innholdsskapere ved å forbedre hvordan de blir kompensert, ifølge Information.

Informasjonen skal ha blitt gitt ansatte på et hasteinnkalt allmøte torsdag, skriver Platformer-redaktør Zoë Schiffer på twitter.

Musk skal også ha sendt ut en e-post til de ansatte torsdag, hvor han blant annet sier at det er slutt på hjemmekontor i selskapet.

Ifølge CNBC ønsker Musk at ansatte skal være på kontoret minst 40 timer i uken, og dersom det skal innfris noen unntak, så skal han personlig godkjenne disse. En lignende manøver gjorde han også i Tesla tidligere i år.

I e-posten torsdag, skal Musk ha advart om konsekvensene det ville få for selskapet dersom de ikke begynte å tjene penger på brukerne.

Les også: Biden ut mot Twitter: – Musk har kjøpt et selskap som «spyr ut løgner over hele verden»

Disse endringene kommer samtidig med ytterligere oppsigelser fra ledere på C-nivå på Twitter, inkludert Lea Kissner. Hun var Twitters sjef for personvernteknikk og informasjonssikkerhet (CISO).

– Jeg har tatt den vanskelige beslutningen om å forlate Twitter. Jeg har fått muligheten til å jobbe med fantastiske mennesker, og jeg er så stolt av personvern-, sikkerhets- og IT-teamene og arbeidet vi har gjort. Jeg gleder meg til å finne ut hva som blir det neste, skriver Kissner på Twitter.

Twitter-gründer Jack Dorsey: – Unnskyld

mest lest