Biden ut mot Twitter: – Musk har kjøpt et selskap som «spyr ut løgner over hele verden»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. november 2022 | 05:36

USAs president Joe Biden sier milliardæren Elon Musk har kjøpt en sosial-medieplattform som «spyr ut løgner over hele verden».

– Elon Musk går ut og kjøper et selskap som spyr ut løgner over hele verden, sa presidenten på en demokratisk innsamlingsaksjon i Rosemont, like utenfor Chicago, ifølge CNN.

– Det er ingen som sjekker fakta lenger i Amerika, la han til.

Presidentens bemerkninger kommer etter nyheten fredag om at Twitter hadde sparket tusenvis av ansatte over hele selskapet.

Pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, fortalte reportere tidligere fredag at Biden har vært «frittalende om sosialmedie-plattformer må fortsetter å redusere hatefulle ytringer og feilinformasjon».

Kort tid før nyheten om oppkjøpet hans kom i forrige uke, skrev Musk et åpent brev der han forsøkte å forsikre annonsørene om at han ikke vil at det sosiale nettverket skal bli «free-for-all hellscape».

Les også: I dag sparkes halvparten av Twitters ansatte: Får beskjed på epost

Musk tvitret fredag morgen at Twitter har sett et «massivt fall i inntektene», som han skyldte på «aktivistgrupper som presser annonsører», og adresserte senere oppsigelsene og tvitret at «dessverre er det ikke noe valg når selskapet taper over $ 4 millioner per dag».

AOC fortsetter sin «Twitter-krangel» med Musk: – Jeg har vist kommet under «huden» på en viss milliardær

mest lest