Får kraftig kritikk: – Hva faen, Durek?

Avatar photo
Publisert 11. desember 2023 | 19:14

Durek Verrett høster kraftig kiritikk etter å ha delt en video på sosiale medier hvor han forklarer hvordan foreldre kan jage bort «vesener» som kan trenge seg inn i små barn.

Prinsesse Märtha Louises (52) forlovede, Durek Verrett (49), kommer atter igjen med et kontroversielt utspill.

I den nye videoen han har delt på Instagram, sier han at skrikende og utagerende barn kan være under kontroll av vesener som vil trenge seg inn i uskyldige barn. Dette mener han foreldre ikke skal tillate, og derfor må de «jage bort» disse vesnene.

– For å stoppe dette, må du holde barnet ditt, se de rett inn i øynene uansett hvor ukomfortable de blir, og si: «Du har ikke noe makt her. Du er en svak skapning, og jeg sender deg inn i lyset.» Si dette med kraft og kjærlighet, oppfordrer Verrett.

Se videoen her:

Nå er det flere som reagerer kraftig på Verretts uttalelser, deriblant kommentator i Aftenposten Therese Sollien, som skriver at «Sjaman Durek når nytt bunnivå».

Birger Emanuelsen (41) går hardt ut mot den selverklærte sjamanen på Facebook:

«I en ny video oppfordrer Durek Verrett foreldre til å drive eksorsisme på barna sine. Derfor lurer jeg på hva det norske kongehuset tenker om at en av deres egne nå oppfordrer til eksorsisme mot barn. Jeg skjønner jo at jeg slår inn åpne dører. Alle oppegående foreldre forstår jo hvor langt ute på viddene «rådene» hans er», skriver han, og fortsetter:

«Men alle foreldre er ikke oppgående hele tida. Og uansett om dette er galskap, kynisk markedsføring, eller en saus av begge deler, er det ikke lenger bare kuriøst. Det Durek Verrett holder på med her, er ganske enkelt livsfarlig. Kanskje på tide at noen voksne reagerer.»

Les også: Obama-film refses for anti-hvit rasisme

Journalist Ingeborg Senneset (38) mener Durek Verrett ser voksne rett inn i øynene og forteller dem at overnaturlige vesener kan «gå inn» i barna deres å få dem til å skrike ukontrollert.

På Facebook skriver hun:

– Som om dette ikke var ille nok, ber du foreldrene drive eksorsisme på de små «uansett hvor ubehagelig barnet synes det er». Her frister det mest å si «Hva faen, Durek?»

Senneset oppfordrer Verret til å slette videoen, og å ta et oppgjør med det «udokumenterte, ubrukelige og uetiske».

– Bruk den enorme rekkevidden og makten som ligger i ditt nettverk og din nye rolle», skriver hun.

mest lest