Erkjenner ikke straffskyld

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. januar 2024 | 06:45

Hunter Biden benekter skyld i saken der han er anklaget for skatteunndragelse.

Det melder blant annet CNN og Reuters.

President Bidens sønn hadde sin første opptreden i en føderal rett i Los Angeles torsdag, i saken som ble anlagt av spesialetterforsker David Weiss.

Hunter Biden (53) er tiltalt for å ikke ha betalt 1,4 millioner dollar i skatt mellom 2016 og 2019, ifølge Reuters.

Ifølge CNN er det i alt ni anklagepunkter knyttet til skatteunndragelse. Tidligere har påtalemyndigheten påpekt at dette skal ha skjedd samtidig som Biden førte en svært overdådig livsstil.

Han risikerer opptil 17 års fengsel hvis han blir dømt.

Iført en marineblå dress og slips svarte Hunter «ikke skyldig» da den amerikanske distriktsdommeren Mark Scarsi spurte hvordan han ville påberope seg i saken.

Etter høringen henvendte ikke Biden seg til nyhetsteamene eller demonstrantene som ventet utenfor rettssalen. En føderal bilkortesje forlot bygningen gjennom en bakre utgang.

Biden’s advokat, Abbe Lowell, har sagt at klienten hans har betalt tilbake skattene og blir forfulgt på grunn av sitt berømte etternavn.

Anklagene mot Hunter Biden stammer fra en flere år lang etterforskning ledet av David Weiss, USAs statsadvokat for Delaware, som ble utnevnt som spesialrådgiver av justisminister Merrick Garland i august.

Republikanerne anklager Bidens sønn for å ha utnyttet farens posisjon som visepresident under Barack Obama til å tilegne seg penger og posisjoner i Ukraina og Kina. Dette er grunnen til at de har startet en undersøkelse med mål om å stille presidenten for riksrett.

mest lest