Rand Paul ut mot Nikki Haley: Dårlig holdning til ytringsfrihet

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 12. januar 2024 | 21:08

Senator Rand Paul erklærte i dag, fredag, at han er «never Nikki» i USAs presidentvalg 2024.

Smarte liberalister og konservative bør gå mot tidligere guvernør Nikki Haley, mener han.

– Jeg har hatt et langvarig forhold til Donald Trump, og det er mye å like der. Jeg er også en stor tilhenger av mye av den økonomiske konservatismen til Ron DeSantis. Jeg synes Vivek Ramaswamy har vært en viktig stemme, og jeg har også lyttet til og møtt den uavhengige Bobby Kennedy, sa den republikanske senatoren fra Kentucky i en video lagt ut på X.

Rand Paul understreker at han ikke har tatt en beslutning på hvem han vil stille seg bak, men en ting er sikker: Han vil ikke støtte Nikki Haley.

Artikkelen fortsetter.

Paul oppfordrer seerne til å besøke den nylig lanserte nettsiden NeverNikki.net, som tydeliggjør i detalj hans kritikk av den tidligere guvernøren og FN-ambassadøren. Nettsiden er betalt av han selv gjennom han kampanje Rand Paul for US Senate.

– Ikke en eneste informert eller kunnskapsrik libertarianer eller konservativ bør støtte Nikki Haley, uttalte Paul i videoen.

Ifølge Paul har Haley en dårlig holdning til krigføring i utlandet, det militærindustrielle kompleks og en manglende forståelse for republikkens prinsipper.

Likevel er det hennes standpunkt på ytringsfrihet som får hardest ordelag. Nikki Haley har nemlig ifølge Rand antydet at man bør måtte være registrert i et offentlig register for å kunne bruke internett, noe som vil føre til at man mister retten til å ytre og bevege seg anonymt og fritt på nettet.

– Jeg tror hun ikke forstår at republikken vår ble grunnlagt av mennesker som Ben Franklin, Sam Adams, Madison, John Jay og andre som – i frykt for myndighetene – postet jevnlig anonymt, sier Paul, og følger opp med:

– Og jeg tror hennes manglende forståelse av det, eller troen på at du på en eller annen måte bør registrere deg gjennom myndighetene for internett, er noe som bør diskvalifisere henne blant alle libertarian-lenende konservative.

På nettsiden NeverNikki.net utdyper senatoren videre at Haleys syn på internett «går imot en fri amerikansk republikk hvis grunnleggere skrev anonymt i Federalist Papers og jevnlig publiserte aviser og pamfletter under pseudonymer.

Les også: Sier nei til økt bistand til Ukraina

Haley ble i slutten av 2023 kritisert etter at hun lovet å kreve at alle brukere av sosiale medier må verifiseres av hensyn til «nasjonal sikkerhet.»

– Når jeg kommer i embetet, er det første vi må gjøre – sosiale mediekontoer, sosiale medieselskaper – de må vise Amerika algoritmene sine. La oss se hvorfor de pusher det de pusher. Det andre er at hver person på sosiale medier skal bekreftes ved navnet sitt, sa Haley under en opptreden på Fox News.

Haley mener anonym publisering er en trussel mot nasjonal sikkerhet. Hun trekker deriblant frem russiske, kinesiske og iranske boter. Videre argumenterer hun for ansvarliggjøringen som kommer gjennom sosiale konsekvenser av at folk kan se hva du legger ut på nett.

Haley presiserte ved en senere anledning at det hun ikke likte ikke var amerikanske, men anonyme russere, kinesere og iranere som bruker sin ytringsfrihet anonymt.

mest lest