Gratis jakt til nye jegere

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. september 2022 | 18:03

Norge er et unikt land med store allmenninger som gjør småvilt- og storviltjakt lett tilgjengelig.

Men visste du at du kan få gratis jakt samme året du tar jegerprøven? skriver Inatur Norge AS i en pressemelding.

– Dette er en kjempeordning flere førstegangsjegere burde benytte seg av, sier informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), Espen Farstad.

Statskog SF, fjellstyrene og enkelte private grunneiere gir deg som førstegangsjeger gratis jaktkort.

Vil hjelpe ferske jegere i gang

Statskog, fjellstyrene og Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangerer derfor opplæringsjakt på både småvilt, blant annet rype, skogsfugl og rådyr og storvilt som elg og villrein. Deltakerne på det som kalles  Introjakt får muligheten til å jakte sammen med erfarne jegere og instruktører i gode jaktområder, i fantastisk natur.

For Hanne Simonsen Lindstad har jakt, fiske og friluftssliv blitt en viktig del av livet sammen med mannen Joakim og barna Dennis og Robin på to og sju år.

– Som fersk jeger er du ofte ganske usikker på hvordan du skal gå fram, forklarer hun.

For fire år siden ble familien med på sin første introjakt etter rype.

– Vi visste ikke helt hvordan vi skulle komme i gang og manglet kunnskap. Introjakta ble inngangsporten. Nå jakter vi både fuglevilt, elg og rådyr, og er mye tryggere på hva vi holder på med.

– Jakta har skapt et sterkt bånd for oss som familie. I tillegg har vi fått en rekke nye venner og et godt nettverk med andre jegere. Du blir aldri helt utlært som jeger. Derfor er det å knytte seg til erfarne jegermiljøer som kan hjelpe deg videre til enorm hjelp, sier Simonsen Lindstad.

Nederlandsk by forbyr kjøttreklamer

mest lest